Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bale to s Ďuricom a Škrtelom bude mať ťažké. Hrať proti nim je ako za trest

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták patrí medzi desať hráčov, ktorí sa pred šiestimi rokmi zúčastnili na svetovom šampionáte v JAR a prenikli aj do nominácie trénera Jána Kozáka pre majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

09.06.2016 16:58
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták na tréningu.
debata (8)

Slováci sa na ME predstavia v základnej B-skupine, ich súpermi budú postupne Walesania (11. 6. v Bordeaux), Rusi (15. 6. v Lille) a Angličania (20. 6. v Saint-Étienne).

„V kolektíve už je vidieť, že sa úvodný zápas blíži. Pozeráme nejaké stretnutia Walesu, vidíme ich kvalitu; tiež Garetha Bala, ktorý v podstate nestratí loptu a režíruje ich hru. Je to pre nás veľmi dôležité, vstúpiť do turnaja dobre, lebo veľa šancí na reparát už nie je. Nechceme sklamať slovenských fanúšikov, chceme čo najlepšie odohrať sobotňajší duel a získať nejaké body,“ povedal zakončovateľ Ferencvárosu Budapešť počas štvrtkového mediálneho termínu vo Vichy, hlavnom stane slovenskej reprezentácie počas francúzskeho dobrodružstva.

„V skupine hráme len tri zápasy. Každé jedno víťazstvo nás môže posunúť ďalej. Prvý súboj je veľmi dôležitý, ale nepovedal by som, že najdôležitejší. Na MS 2010 sme v prvom remizovali, v druhom prehrali, až v treťom sme si vybojovali postup, keď už sme boli zatracovaní,“ pripomenul Šesták napokon úspešné ťaženie družiny kouča Vladimíra Weissa v JAR.

Tridsaťtriročný útočník patrí medzi najskúsenejších v slovenskom výbere, na svojom konte má 65 reprezentačných štartov a v nich 13 gólov.

„V poslednom období sme odohrali dobré zápasy, na našu hru sa dalo pozerať, získavali sme body. Nemáme problém s tým, že by sme nemali sebavedomie. To môže byť veľké, zvíťazili sme v Nemecku. Teraz na nás čaká turnaj, je to špecifické, stať sa môže čokoľvek. Uvidíme, ako to dopadne. Verím, že vstúpime do turnaja správnou nohou a budeme sa z toho tešiť,“ zdôraznil Šesták a prezradil preferovaný spôsob relaxu:

„Najlepšie si oddýchnem pri kávičke, trochu podebatovať, to je pre mňa naj. V rámci prípravy sme stihli byť aj s najbližšími, po zápasoch sme mali na to pár dní. Tréner to dobre ‚ukočíroval‘ a naznačil, že ak postúpime, mohli by prísť za nami rodiny. Manželka sa chystá na duel s Ruskom. Verím, že príde aj po skupinovej fáze.“

Ústrednou postavou waleského mužstva je krídelník Realu Madrid a čerstvý šampión Ligy majstrov Gareth Bale. Šesták má jeden dôvod, prečo mu nezávidí jeho sobotňajšie úlohy na ihrisku: „Bale odohral trošku viac zápasov pod tlakom, je na to zvyknutý, určite sa nezosype. Vravel som však aj chalanom, že hrať proti Jánovi Ďuricovi a Maťovi Škrtelovi je ako hrať za trest. Oni tie údery rozdávajú jedna radosť. Verím, že to pre neho nebude jednoduché.“

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Gareth Bale #Stanislav Šesták