Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Španieli sú favoritmi šampionátu

Mala to byť hra mačky s myšou. Napokon, pohľad na obe súpisky i do rebríčka FIFA to naznačoval. Gigant sa však pred outsiderom musel skloniť.

08.06.2016 22:06
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss st.
debata

Posledný prípravný zápas pred európskym šampionátom už majú za sebou aj futbalisti Španielska. Obhajca trofeje si do Madridu pozval Gruzínsko – zrejme aj v nádeji, že sa pred odletom do Francúzska dobre naladí. Lenže stal sa opak. Hviezdna zostava domácich nestrelila ani gól a musela na madridskom predmestí Getafe stráviť senzačnú prehru 0:1 (0:1).

„Nezostáva nám nič iné, len tento výsledok rešpektovať a vyrovnať sa s ním. Nesmie nás však pred turnajom ovplyvniť. Potrebujeme zostať silní a nezľaknúť sa,“ hovoril po záverečnom hvizde španielsky tréner Vicente del Bosque. Mimochodom, jeho mužstvo sa v rebríčku FIFA nachádza na 6. priečke, zatiaľ čo Gruzíncom patrí až 137. miesto.

Niet divu, že zatiaľ čo šéf domácej lavičky mal v utorok večer plnú hlavu starostí, jeho trénerský náprotivok žiaril. Napriek tomu, že išlo len o prípravný zápas, dosiahol Slovák Vladimír Weiss ďalší z výnimočných úspechov.

„Gruzínsko potrebovalo takýto výsledok. Môjmu tímu dodá podstatne viac sily a sebavedomia,“ vravel španielskym novinárom na tlačovej besede niekdajší kouč slovenskej reprezentácie, ktorú pred šiestimi rokmi priviedol na svetový šampionát do Južnej Afriky.

Na ďalšom veľkom futbalovom sviatku bude Weiss chýbať, no o rozložení síl má jasno. „Španieli sú pre mňa favoritom turnaja. Ich futbal mám vskutku rád, teší ma, že sme takého silného súpera zdolali. Neznamená to však, že by sila obhajcu titulu o čosi klesla,“ uviedol rodák z Bratislavy.

„Španieli majú mimoriadne inteligentného trénera. So svojím tímom dokáže veľké veci,“ dodal. Na aktuálnych majstrov Európy čakajú v základnej D-skupine Chorváti, Turci, v otváracom zápase si v nedeľu zmerajú sily s Čechmi. „Samozrejme, môže ich zdolať aj niekto iný. Každý si však musí nájsť vlastný recept,“ zakončil Weiss.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st. #ME 2016 vo futbale