Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominovali sme a súper sa iba bránil, zhodli sa hráči po bezgólovej remíze

Slovenskí futbaloví reprezentanti napriek prevahe a viacerým dobrým príležitostiam sa síce v sobotňajšom večernom prípravnom dueli v Trnave proti Severnému Írsku museli uspokojiť s bezgólovou remízou, s generálkou pred pondelňajším odchodom na majstrovstvá Európy do Francúzska však neboli nespokojní.

05.06.2016 08:36
Slovensko, futbal Foto: ,
Slovenskí reprezentanti pred zápasom proti Severnému Írsku.
debata (2)

Trojica opôr A-mužstva SR Martin Škrtel, Ján Ďurica a Vladimír Weiss v mix zóne prítomným novinárom unisono tvrdila, že mužstvo predviedlo pekný futbal a chýbali iba góly v sieti brankára Michaela McGoverna.

„Odohrali sme duel s nepríjemným protivníkom. Škoda, že sme neskórovali a nezvíťazili, bolo by to určite veselšie. Výkon však bol dobrý, všetci sme na ihrisku ukázali, že chceme vyhrať. Žiaľ, nepodarilo sa nám dať gól, súper dobre bránil. Na druhej strane, hlavne, že sme neprehrali,“ vyjadril sa obranca a kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.

Stopér anglického FC Liverpool, ktorý za A-tím SR nastúpil už v 81. stretnutí, na margo vystúpenia Severných Írov v Trnave poznamenal: „Vedeli sme už pred zápasom, že budú vychádzať zo zabezpečenej obrany, snažiť sa hrať dlhé lopty na Laffertyho a druhý útočník Ward bude potom zbiehať. To sa v stretnutí aj potvrdilo. Poslednú polhodinu už iba bránili a odkopávali lopty. Škoda, že z tých situácii, ktoré sme mali, ani jedna neskončila v súperovej sieti.“

Škrtelov spoluhráč zo stredu obrany Ján Ďurica skonštatoval: „Myslím si, že zápas bol dobrý, mal kvalitu. Ukázal nám, ako vieme držať loptu na svojich kopačkách. V druhom polčase sme dominovali a oni len bránili. Sú aj takéto duely: keď oni jedenásti bránia, ťažko sa hrá proti takémuto protivníkovi. Severné Írsko je mužstvo, ktoré hralo zodpovedne, svoj futbal, ale proti nám neukázalo nič. Súper iba odkopával zozadu lopty.“

Tridsťštyriročný ostrieľaný matador, ktorý absolvoval 79. duel v najcennejšom drese, pochválil divákov: tých prišlo v sobotu do hľadiska trnavskej City Areny dosiaľ najviac na medzištátny duel – až 18 111. „Atmosféra bola vynikajúca. Ľudia, ktorí merali cestu na štadión, boli naozaj výborní a ďakujeme im za podporu. Samozrejme, že čakali od nás góly, to sa bohužiaľ nepodarilo,“ uviedol J. Ďurica, ktorý mal recept na štýl hry, produkovaný Severnými Írmi:

Vladimír Weiss v súboji s Oliverom Norwoodom. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Vladimír Weiss Vladimír Weiss v súboji s Oliverom Norwoodom.

„Možno sme mali viac využívať krídelné priestory a kolmé prihrávky, Proti takému protivníkovi, ktorý iba stojí pred vlastnou bránkou a odkopáva lopty, sa skutočne ťažko hrá. Skutočnosť, že sme neskórovali, nie je však len vizitka ofenzívnych hráčov, ale celého mužstva, vrátane obrancov. Sme jeden tím – spolu bránime a spolu aj útočíme.“

Mimoriadne aktívny v sobotňajšom večernom dueli v slovenskom Ríme bol krídelník Vladimír Weiss. „Boli sme lepší, mali sme viac šancí. Severní Íri hrali v bloku, defenzívne dobre. My sme solídne kombinovali, vo finálnej fáze nám však chýbalo trošku šťastia k tomu gólu. Myslím si však, že sme spokojní. Neinkasovali sme, čo bude aj na majstrovstvách Európy vo Francúzsku veľmi dôležité. Je to veľké plus. Zo zápasu so Severnými Írmi si berieme to dobré, hrali sme pekný futbal,“ skonštatoval 26-ročný stredopoliar, ktorý zaregistroval podporu z tribún City Areny:

„Som rád, že prišlo veľa ľudí, povzbudzovali nás, boli výborní. Neviem, kedy by mali prísť, keď nie na generálku pred odchodom na ME. Škoda, že sme nevyhrali a nestrelili ani jeden gól. Možno by atmosféra bola ešte lepšia.“

Kreatívny záložník sa usiloval individuálnymi prienikmi, prihrávkami i zakončením prekvapiť húževnato brániaceho súpera, žiaľ, bez želaného efektu. „Snažil som sa prečísliť súpera a niečo vymyslieť. Na to som predsa na trávniku. Mal som šance, mohol som dať gól, nestalo sa. Určite ma to mrzí. Myslím si však, že zápas proti Severným Írom mi dal niečo pozitívne. Budem teraz určite sebavedomejší, mal som veľakrát na nohe loptu. Idem na majstrovstvá Európy do Francúzska pripravený,“ dodal Vladimír Weiss, ktorý má v najcennejšom drese na konte 52 štartov a štyri góly.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2016 vo futbale