Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak po svojej najlepšej sezóne: Na ME chceme potešiť fanúšikov

Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak v službách gréckeho klubu PAOK Solún je blízko k prieniku do Ligy majstrov 2016/2017.

30.05.2016 12:05
Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak.
debata

PAOK remizoval v nedeľňajšom stretnutí nadstavbovej časti o účasť v európskom pohári číslo jeden v rámci tamojšej najvyššej súťaže na ihrisku AEK Atény 0:0 a pred utorkovým záverečným kolom je na prvej priečke. „Sme maximálne spokojní. Táto remíza sa rovná víťazstvu. Pred posledným kolom nadstavbovej časti o Ligu majstrov sme na prvom mieste, kto by to povedal pred začiatkom play-off,“ uviedol pre svoj oficiálny web útočník Mak a k duelu s AEK doplnil: „Zápas bol veľmi ťažký. Hralo sa na doraz, na grécke pomery to bol súboj vysokej úrovne. Od 32. minúty sme hrali desiati, no na začiatku druhého dejstva sa sily vyrovnali.“

Solúnsky klub má 11 bodov, o bod menej dosiaľ získal Panathinaikos Atény, s ktorým si PAOK zmeria sily na domácej pôde. PAOK-u stačí na celkový triumf v nadstavbe aj remíza. „Je výborné, že všetko máme vo svojich rukách. Ak získame minimálne bod, ideme do Ligy majstrov,“ povedal 25-ročný bratislavský rodák, ktorý však v utorok v klubovom drese nenastúpi, pretože mieri na Slovensko za spoluhráčmi z reprezentácie, ktorí sa pripravujú na majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna – 10. júla). Mak nechýba v záverečnej nominácii trénera SR Jána Kozáka. „Verím, že chalani to zvládnu a postúpime do Ligy šampiónov. Blíži sa kontinentálny šampionát, ja sa presúvam na Slovensko, kde sa budem hlásiť na zraze národného tímu. Veľmi sa teším na reprezentáciu,“ vyhlásil bývalý člen akadémie anglického Manchestru City.

Niekdajší hráč 1. FC Norimberg Mak pozorne sledoval výsledky svojich spoluhráčov z národného mužstva v prípravných stretnutiach. Slováci v piatok v rakúskom Welse zvíťazili 3:1 nad Gruzíncami a v nedeľu zdolali úradujúcich majstrov sveta Nemcov v Augsburgu rovnakým výsledkom. „Je super, že chalani dvakrát vyhrali v príprave. Ten výsledok v Nemecku je jednoducho fantastický. Tréneri nás určite výborne pripravia na ME, kde chceme potešiť našich fanúšikov,“ skonštatoval Mak, ktorý má podľa svojich slov za sebou výborný rok: „Túto klubovú sezónu hodnotím ako najlepšiu v kariére. Absolvoval som až 46 súťažných duelov, v ktorých som zaznamenal 20 gólov a pripísal som si aj šesť asistencií. Odohrali sme parádne zápasy v najvyššej domácej súťaži, v Európskej lige sme postúpili do skupinovej fázy. Určite si budem dlho pamätať góly proti Dortmundu,“ uzavrel kanonier PAOK-u Solún.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mak