Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Nemcov Khedira: Krásny gól Hamšíka nás vykoľajil

Futbalovým majstrom sveta z Nemecka sa v ostatnom období príliš nedarí. Prehra, ktorú utrpeli v nedeľňajšom dueli so Slovenskom v Augsburgu (1:3), bola treťou z nedávnych štyroch medzištátnych prípravných stretnutí.

30.05.2016 09:22
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík v zápase proti Nemecku.
debata (1)

Zverenci trénera Joachima Löwa sa síce ujali vedenia v 13. min, keď Mario Gómez úspešne zrealizoval pokutový kop. V ďalšom priebehu však dávala góly už iba družina Jána Kozáka. Najprv v 41. min Marek Hamšík krásne vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu nemeckej bránky, o tri minúty neskôr hlavičkoval do siete Michal Ďuriš a po zmene strán v 52. min sa ujal aj volej Juraja Kucku pomedzi nohy Marca-Andrého ter Stegena.

„Vynikajúci gól Hamšíka nás trochu vykoľajil,“ cituje denník Frankfurter Allgemeine Zeitung slová stredopoliara Samiho Khediru, ktorý v nedeľu nastúpil s kapitánskou páskou.

Fotogaléria zo zápasu Nemecko - Slovensko Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Plagát nemeckých fanúšikov na podporu Jeroma...

Krídelník Bayernu Mníchov Mario Götze sa vzhľadom na podmienky v úvode druhého polčasu snažil trochu odľahčiť význam konečného výsledku. „Rezultát je až druhoradý. Druhý polčas bol veľmi, veľmi náročný. V našej zostave bolo veľmi veľa mladých hráčov. Neustrážili sme dve hlúpe štandardné situácie a následne stratili správny prístup k duelu,“ nadviazal Götze.

„Myslím si, že bolo pre nás dobré, že sme odohrali tento zápas, hoci aj v takýchto podmienkach. Mrzia ma len tri hlúpe góly, jeden po ďalekonosnej strele a dva po rohových kopoch,“ skonštatoval pre Kicker strelec jediného gólu Nemecka Mario Gómez.

„Viacero miest na ihrisku bolo pod vodou, ale museli sme sa s tým vyrovnať. V takýchto situáciách sa s loptou nedá veľmi kúzliť, bolo potrebné to skúšať vysokými nakopávanými loptami,“ povedal krídelník Leroy Sané.

„Predstavoval som si iný debut v najcennejšom drese, ale nemôže to mať na nás žiaden negatívny vplyv. Prial som si víťazstvo, ale podmienky boli veľmi ťažké. Prevahu v druhom polčase sa nám nepodarilo pretaviť na góly,“ vyhlásil stredopoliar Borussie Dortmund Julian Weigl.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia #Sami Khedira