Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík vyrazil pred ME do Paríža. Bolo by krásne sa tam vrátiť

Marek Hamšík sa na záver dlhej a náročnej sezóny v Neapole vybral na výlet do Paríža. Navštívil krajinu, ktorá bude už o dvadsaťjeden dní hostiť najlepšie tímy starého kontinentu.

20.05.2016 09:54
marek hamšík, repre Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

„O dovolenke sa nedá hovoriť, ale mal som len tri dni voľna, využil som ich na krátky oddych. V Paríži som bol s manželkou, pozreli sme si Eiffelovku, Víťazný oblúk a nejaké ďalšie pamätihodnosti, oddychovali sme, prechádzali sa, ale na štadión som sa nedostal. Bolo by síce krásne, keby sme sa tam v závere šampionátu vrátili, ale to je ďaleko,“ usmieval sa slovenský futbalista.

Odborníci sa zhodujú, že banskobystrický rodák má za sebou úspešnú klubovú sezónu. Nastúpil vo všetkých 38 ligových zápasoch svojho tímu v najvyššej talianskej súťaži. V počte strelených gólov v neapolskom drese dostihol legendárneho Diega Maradonu.

„Som rád, že som tie góly strelil, ale príliš som sa týmito štatistikami nezaťažoval. Dúfam, že túto bilanciu si zlepším, mám ešte nejaké roky pred sebou. Myslím si, že to bola nielen náročná ale aj dobrá sezóna. Zranenia sa mi, našťastie, vyhýbali, mám síce veľa zápasov v nohách, ale fyzicky sa cítim veľmi dobre,“ pokračoval na včerajšom zraze v Senci kapitán SSC Neapol.

Najbližšiu prípravu berie ako nevyhnutnú i potrebnú etapu na ceste na slovenské premiérové majstrovstvá Európy. „Veľmi sa teším na šampionát, najradšej by som bol, keby sme už teraz cestovali vo Francúzska. Všetci už na turnaj myslíme, ale predtým nás ešte čaká sústredenie, takže do jeho začiatku zostáva dosť času.“

Podľa neho zaujímavé budú obe najbližšie prípravné stretnutia, na ktoré mužstvo nastúpi v závere sústredenia, na budúci týždeň v Rakúsku a Nemecku. „Zápas s Gruzínskom, ktoré vedie náš bývalý tréner Vladimír Weiss, bude určite dobrou konfrontáciou. Nemci sú aktuálni majstri sveta, je to výnimočná možnosť zahrať si proti ním, tvoria silný tím a je jasné, že nás nečaká nič ľahké. Uvidíme, ako to tréner rozdelí, lebo odohráme za tri dni dva zápasy, čo nebude jednoduché.“

Za plus považuje, že sa v kádri objavili aj nové a mladé tváre. „Radi ich prijmeme medzi nás, predpokladám, že sa budú chcieť ukázať a dobre zapadnú do tímu,“ zdôraznil.

Viacerí hráči zo základnej zostavy mali zdravotné problémy a niektorí pravidelne nehrávali, ale Hamšík verí, že sa to negatívne neprejaví. „Naše mužstvo je už dlho pokope a dobre sa poznáme. Určite nie je dobré, ak niekto nehráva, ale sú to skúsení hráči. Budeme mať teraz priestor, aby sme sa dali fyzicky i psychicky dokopy, dobre sa pripravili na turnaj,“ vyjadril sa 28-ročný stredopoliar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #ME 2016 vo futbale