Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci zúria. Nepotrebujete okuliare? Pýtajú sa rozhodcov

Ukrajincom zrejme ešte dlho potrvá, kým strávia utorňajšiu prehru v zápase majstrovstiev Európy v Donecku s Anglickom 0:1 a najmä omyl maďarských rozhodcov, ktorí ich pripravili o regulérny gól.

20.06.2012 15:43
Tymoščuk, Kassai Foto:
Sťažnosti ukrajinského kapitána Anatolija Tymoščuka smerom k rozhodcovi Viktorovi Kassaiovi.
debata (17)

Pozrite si omyl maďarských rozhodcov

V súboji Ukrajincov s Angličanmi prebiehala 62. minúta. Domáci prehrávali 0:1, no na postup do štvrťfinále potrebovali favorita zdolať. Tak sa mohutne tlačili do útoku. V tom sa na anglickú bránku rútil Devič. Pôvodom Srb vystrelil, prekonal Harta, ale loptu smerujúcu do bránky vykopol stopér Terry. Jeho zásah však prišiel až za bránkovou čiarou.

Napriek tomu maďarskí rozhodcovia regulérny gól neuznali. Hlavný Viktor Kassai ho len ťažko mohol postrenúť, ale bránkový István Vad sa dopustil krutého omylu, ktorý Angličanom uľahčil postup zo skupiny (spolu s nimi idú ďalej aj Francúzi). Ukrajincom nepomohli protesty hráčov, rev z hľadiska ani zlosť ich trénera. „Nechcem nič komentovať, len ďakujem mužstvu za to, aký výkon predviedlo,“ vravel najprv na tlačovej besede Oleg Blochin.

Jasný gól. Lopta po Devičovej strele je za... Foto: Nemzetisport
Jasný gól. Lopta po Devičovej strele je za bránkovou čiarou. Jasný gól. Lopta po Devičovej strele je za bránkovou čiarou.

Vzápätí však skúsený kouč nechal emóciám voľný priechod. „Na ihrisku je päť rozhodcov. Ani jeden však nevidel, že lopta bola päťdesiat centimetrov za čiarou. Načo tam vôbec sú?“ hneval sa.
Treba však dodať, že ukrajinský útok mali arbitri zastaviť už v jeho zárodku. Pochybil totiž aj ďalší z rozhodcov – čiarový, ktorý neodmával jasný ofsajd. V ňom sa nachádzal ukrajinský hráč, ktorý prihral Devičovi loptu do šance. Napriek tomu vzniesli najväčšiu vlnu kritiky médiá aj hráči na adresu Vada. „Experiment s bránkovým rozhodcom je len strata času,“ vyjadril sa pre denník The Sun bývalý anglický reprezentant Michael Owen.

Nepotrebujete okuliare? Pýta sa ironicky... Foto: Nemzetisport
Ukrajina - Anglicko Nepotrebujete okuliare? Pýta sa ironicky ukrajinská tlač.

Ukrajinské médiá si maďarských rozhodcov podali. Portál sports.ua napísal, že arbitri „ukradli Markovi Devičovi gól a znížili šance Ukrajincov na víťazstvo.“ Denník Segodňa uviedol, že „Kassai bol slepý“ a doplnil: „Aký zmysel majú títo asistenti rozhodcu? Výborne UEFA! Skvelá organizácia turnaja.“ Ruský denník Sport-Express napísal, že Ukrajine by k postupu nepomohol ani neuznaný gól, ale tento moment „zanechal po zápase nepríjemnú chuť“.

Smiech cez slzy. Ukrajinské portály zaplavili... Foto: Nemzetisport
Ukrajina - Anglicko Smiech cez slzy. Ukrajinské portály zaplavili aj takéto obrázky, ktoré sú rekaciou na neuznaní Devičov gól. "Zdravím. Ja som rozhodoval zápas Anglicko - Ukrajina" hovorí nápis
17 debata chyba