Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Írov Trapattoni bude podozrivý, alebo zradca

Taliansky tréner írskych futbalistov Giovanni Trapattoni je pred posledným zápasom svojho tímu na EURO v nezávideniahodnej úlohe. Rád by sa rozlúčil výhrou, ale to by zároveň znamenalo vyradenie "jeho" Talianska. Sedemdesiattriročný "Maestro" sa nechal počuť, že jeho krajania od neho žiadny darček očakávať nemôžu.

15.06.2012 19:00
Giovanni Trapattoni Foto:
Giovanni Trapattoni.
debata

Denník Gazzetta dello Sport poukázal na Trappatoniho dilemu. „Keď vyhrá, bude vo svojej vlasti za zradcu. Keď prehrá, bude to Írom podozrivé,“ napísali noviny.

Tréner sa tým však príliš netrápi. „Budúcnosť squadry azzurry nezáleží na mne. Keď Taliani chcú postúpiť, musia si to zaslúžiť,“ povedal Trapattoni.

Sám síce talianskej reprezentačné mužstvo štyri roky trénoval, ale teraz ho vraj zaujímajú len Íri. „Je mojou povinnosťou, aby sme sa domov vrátili so cťou,“ povedal kouč, ktorého tím má na konte zatiaľ dve porážky a je bez šance na postup.

Írsky fanúšik s maskou Giovanniho Trapattoniho. Foto: Reuters
Giovanni Trapattoni Írsky fanúšik s maskou Giovanniho Trapattoniho.

Po debakli 0:4 od Španielov sa síce aj na jeho hlavu zniesla vlna kritiky írskej tlače, ale o miesto sa báť nemusí. Po postupe na ME, ktorý bol pre Írov prvým po 24 rokoch, sa na ostrove teší značnej popularite a má vo vrecku zmluvu na ďalšie dva roky.

Ani fanúšikovia sa na neho nehnevajú a aj po krutej prehre vyprevádzali mužstvo búrlivým potleskom. Írski diváci patria k najvernejším, čo vo svojom komentári ocenil aj poľský denník Gazeta Wyborcza. „Môže niekto týchto Írov nemilovať?“ napísali noviny a vyjadrili poľutovanie nad tým, že štvrťfinále už bude bez divákov v zelenom.

debata chyba