Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

EURODIÁR: Návrat El Niňa

Španielov akoby vyľakal osud ich finálového súpera z afrického šampionátu, vyhlásili bojovú i streleckú pohotovosť, povolali zálohy z lavičky a sfúkli z ihriska Írov. Ostrovania sú vôbec prvým tímom, ktorý sa dozvedel, že tento turnaj bol nad jeho sily.

15.06.2012 17:35
Fernando Torres Foto:
Fernando Torres.
debata

Španielom už nehrozí osud Holanďanov, ktorí sa pred zajtrajším tretím kolom kolíšu nad priepasťou vypadnutia. To by bolo nevídané-neslýchané, keby finalisti posledného svetového šampionátu skončili tak rýchlo. Mimochodom, Taliani a Francúzi si niečo podobné prežili pred dvoma rokmi v Afrike.

Ani Španieli nemôžu ešte príliš vyskakovať. Pre svetových šampiónov je starý kontinet viac ako polstoročie zakliaty.
V dlhej histórii sa stalo len jediný raz, že majster sveta alebo finalista, ak bol šampión z Južnej Ameriky, získal o dva roky titul majstra Európy. Dokázali to len Francúzi.

Proti Írom úradoval na trávniku opäť El Niňo, ako za starých dobrých čias. Dokonca aj španielsky kouč Vicente del Bosque podal malú sebakritiku a priznal, že Torresovi mal dať šancu v základnej jedenástke už v prvom stretnutí s Talianskom.

Španieli si konečne nielen donekonečna prihrávali, ale sa aj strelecky vybláznili. Pred dvoma rokmi si vystrieľali v Afrike titul ôsmimi gólmi v siedmich stretnutiach. Teraz ich už majú na konte päť. Torresov návrat im dáva nádej, že góly tentoraz nemusia byť na šampionáte v ich podaní úzkoprofilovým tovarom.

debata chyba