Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Torres odohral proti Írsku ideálny zápas, tvrdí Del Bosque

Dlho kritizovaný útočník Španielska Fernando Torres za sebou podľa trénera Vicenteho Del Bosqua ideálny zápas. Írsku strelil vo štvrtkovom stretnutí ME dva góly a kouč pripustil, že hráč Chelsea možno mal nastúpiť od začiatku aj v predchádzajúcom zápase s Talianskom (1:1).

15.06.2012 11:12
Del Bosque, Torres Foto: ,
Tréner Vicente del Bosque a Fernando Torres počas tréningu Španielov.
debata

„Odohral ideálny zápas a ľudia, podľa ktorých mal hrať aj v prvom zápase, mali čiastočne pravdu,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii Del Bosque. „Držali sme častejšie loptu a cítili, že s Fernandom to budeme môcť využiť. Je rýchly a vie prenikať do otvorených priestorov, presne to sa mu podarilo,“ ocenil útočníka šesťdesiatjeden­ročný tréner.

Bol šťastný, že jeho tím prvýkrát na Eure vyhral a naplno demonštroval silu z posledných rokov. „Nebolo to ľahké, pretože Íri boli vzadu veľmi kompaktní. Z môjho pohľadu je najdôležitejšie, že sme dokázali podržať loptu a hrali z jednej strany ihriska na druhú. Mali sme celkom 26 striel, čo je dôležitá štatistika,“ konštatoval Del Bosque.

Pochválil aj prácu defenzívy. „Veľký dojem na mňa urobila obranná štvorica, pretože sa dobre vyrovnala s nebezpečenstvom súpera zo vzduchu. To bol predpoklad k tomu, aby sme lepšie tvorili hru,“ poukázal bývalý hráč a kouč Realu Madrid.

Odmietol, že by jeho tím v poslednom zápase skupiny C proti Chorvátsku hral na remízu 2:2 alebo vyššiu, ktorá by stačila obom celkom k postupu do štvrťfinále. Naopak domov by poslala Taliansku bez ohľadu na výsledok ich duelu s Írskom. „Pred zápasom s Írmi som povedal, že máme pred sebou dva zápasy a chceme obaja vyhrať, čo sa nezmenilo. Na takomto turnaji nesmiete nikdy poľaviť alebo nejako kalkulovať,“ ubezpečil Del Bosque.

Tréner vyradeného Írska Giovanni Trapattoni najviac ľutoval to, že sa jeho zverenci nepoučili z úvodného zápasu s Chorvátskom, kedy dostali aj skorý gól a prehrali 1:3. „Druhýkrát za sebou sme inkasovali po troch minútach, čo naše predzápasové plány okamžite vyhodilo z okna. Robili sme chyby, ktoré nás psychicky zničili,“ ľutoval sedemdesiattrirocny taliansky kouč.

Ocenil obrovskú kvalitu Španielska. „Sú tak výborné mužstvo, že vás potrestajú za akúkoľvek stratu koncentrácie. Po väčšinu zápasu sme boli len poľujúcim tiene a vôbec sme sa k nim nepriblížili. Boli fantastickí a hrali ako orchester,“ pochválil súpera Trapattoni.

Predčasný koniec na šampionáte ho mrzelo hlavne kvôli verným priaznivcom. „Je mi ich veľmi ľúto. Prišli sme na turnaji s pocitom sebavedomia, ale ja odchádzam sklamaný írskymi hráčmi. Naši fanúšikovia zaslúžia veľké uznanie. Aplaudovali a fandili nám aj v čase, keď sme prehrávali. V budúcom zápase s Talianskom musíme dokázať, že môžeme opustiť turnaj s hlavami hore,“ dodal najstarší tréner šampionátu.

debata chyba