Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nuda v Donecku. Anglicko remizovalo s Francúzskom 1:1

Málo futbalovej krásy, komorná atmosféra a patový výsledok. Šláger D-skupiny európskeho šampionátu medzi Anglickom a Francúzskom priniesol nezáživnú remízu 1:1.

11.06.2012 20:03
Fanúšička Foto:
Keby táto fanúšička vedela, aká nuda bude zápas Anglicka s Francúzskom, možno by aj zvažovala, či by gumenný nôž nemenila za ten reálny, aby sa viac pri pohľade na hroznú hru futbalistov netrápila.
debata (1)

Angličania tak neodplatili odvekému rivalovi nešťastnú prehru z európskeho šampionátu spred ôsmich rokov. V základnej skupine vtedy vyhrali Francúzi 2:1, hoci ešte v prvej minúte nadstaveného času prehrávali.

D-skupina (Doneck/Ukr.):
Francúzsko – Anglicko 1:1 (1:1)

  • Góly: 39. Nasri – 30. Lescott, ŽK: 34. Oxlade-Chamberlain, 71. A. Young (obaja Angl.), rozhodovali: Rizzoli – Faverani, Stefani (všetci Tal.)
  • Francúzsko: Lloris – Debuchy, Rami, Mexés, Evra – A. Diarra – Cabaye (84. Ben Arfa), Nasri, Malouda (85. Martin), Ribéry – Benzema
  • Anglicko: Hart – Johnson, Terry, Lescott, Ashley Cole – Milner, Gerrard, Parker (78. Henderson), Oxlade-Chamberlain (77. Defoe) – Welbeck (90.+ Walcott), Young

V Donecku prví pohrozili Angličania. Po štvrťhodine hry si nabehol do voľného priestoru Millner. Stredopoliar Manchestru City obišiel aj brankára Llorisa, no minul prázdnu bránku.

O ďalších pätnásť minút už niekoľko tisíc anglických fanúšikov na štadióne jasalo od radosti. Kapitán Gerrad poslal do šestnástky vysoký center, na ktorý si naskočil Lescott a vysoký obranca hlavičkou z tesnej blízkosti otvoril skóre. Bola to vôbec prvá strela Angličanov do priestoru bránky.

   

Zverenci Laurenta Blanca, pre ktorého to bol prvý zápas v úlohe trénera na veľkom turnaji, mohli odpovedať taktiež zo vzduchu. Stredopoliar Marseille Diarra si nabehol na center Nasriho, ale ani na dvakrát neprekonal Joea Harta. Brankár Albionu však v 39. minúte už vyťahoval po prvý raz loptu zo siete. Spoza šestnástky napriahol jeho spoluhráč z Manchestru City Nasri, ktorý trafil presne k pravej žrdi.

Mužstvá sa po zmene strán dlho nevedeli výraznejšie presadiť. Nad útokmi dominovali jednoznačne obrany a tak fanúšikovia veľa futbalovej krásy nevideli. Čakanie na pekný okamih ukončil až v 65. minúte Benzema. Francúzsky útočník pohotovo vypálil spoza šestnástky, ale Hart potvrdil, že Angličania majú po dlhom čase na bránkovej čiare brankára svetových kvalít.

Keďže viac gólových príležitostí si už Francúzi ani Angličania neuytvorili, rozišli sa hlavní favoriti na postup z D-skupiny zmierlivo.

Roy Hodgson (tréner Anglicka): „Myslím si, že sme predviedli veľmi dobrý výkon. Všetci hráči sa snažili na maximum a vydali zo seba všetky sily, aby útočili i bránili tým správnym spôsobom. Som na výkon mojich zverencov veľmi hrdý. Bol som si absolútne istý, že hráči ma nesklamú, a to sa potvrdilo.“

Fanúšička s nožom v hlave pred zápasom Anglicko...
Radosť futbalistov Anglicka.
+12Francúzska radosť z gólu. Vzadu Karim Benzema,...
1 debata chyba