Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Löw: Gómez nemal byť v čase gólu už dve minúty na ihrisku

Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw pripustil, že vo chvíli, keď Mario Gómez zariadil jediný gól duelu majstrovstiev Európy s Portugalskom, už nemal byť dve minúty na ihrisku. Striedanie sa ale kvôli štvrtému rozhodcovi oneskorilo.

10.06.2012 13:24
Joachim Löw, Mario Gómez Foto:
Nemecký tréner Joachim Löw sa teší so strelcom gólu Mariom Gómezom.
debata

„Chceli sme ho už o dve minúty skôr vystriedať, pretože Mario odviedol veľa práce a bol často v súbojoch s Pepem, tak sme chceli na ihrisko poslať čerstvú silu v podobe Mira Kloseho. Lenže so štvrtým rozhodcom to niekedy býva ťažké, takže sa to hneď nepodarilo. Našťastie,“ povedal Löw.

Gómez sa však nakoniec stal hrdinom, keď v 73. minúte hlavou zariadil jediný gól zápasu. Löw ho za odmenu nechal na ihrisku ešte ďalších šesť minút. „Vedel som, že sa chystá striedanie, ale veril som, že ešte príde posledná šanca. A prišla. Center predĺžil niekto z obrancov priamo na moju hlavu, potom už to nebolo také ťažké,“ opísal rozhodujúci moment zápasu útočník Bayernu Mníchov.

Víťazný gól Maria Gómeza

Löw tiež priznal, že stretnutie nepatrilo k najkrajším, čo však bol dôsledok dôležitosti duelu. „Úvodné zápasy turnaja sú tak trochu ako štart vo formule 1, len bez zahrievacieho kola. Ide sa hneď na plné obrátky a musíte byť stopercentne pripravení, aby ste neprišli o svoje pozície. Navyše to nesmiete prepáliť, aby ste nevyleteli z dráhy. A ešte k tomu tá výhra Dánov, ktorá vytvorila ešte väčší tlak na oba tímy,“ hodnotil Löw.

Výhra Dánov ho vraj prekvapila, ale zároveň nepotešila. „Bol by som radšej, keby Dáni uhrali remízu, pretože takto sú Holanďania chrbtom pri stene a budú hrať o život. O to viac bude náš zápas brutálnejší,“ dodal Löw.

Hrať o život budú v ďalšom dueli s Dánskom aj Portugalci, ktorí si po prehre posťažovali na smolu v podobe dvoch brvien. „Nemecko dalo gól vo chvíli, keď sme sa my dostávali do hry. Zareagovali sme skvele, súpera sme zatlačili a vytvorili si dostatok šancí, aby sme aspoň vyrovnali. Lenže sme triafali len konštrukciu bránky alebo brankára,“ ľutoval kouč Paulo Bento.

Na výkone proti Nemcom sa však podľa neho dá stavať. „Bola tam kvalita aj veľká snaha hráčov. Rozhodne zostávam optimistom. Už dopredu som vedel, že sa bude rozhodovať o postupe až v poslednom zápase skupiny,“ dodal. Podobného názoru bol aj stopér Pepe, ktorý mal blízko ku gólu, jeho strela sa od brvna odrazila len na bránkovú čiaru. „A potom Nemci dajú gól z jedinej vážnejšej šance, keď sa pre nás smolne lopta odrazí priamo ku Gómezovi. Je to frustrujúce,“ priznal stopér Realu Madrid. „Taký je futbal, že lepší tím občas nevyhrá,“ dodal.

Portugalci doplatili aj na to, že sa nepresadila ich najväčšia hviezda Cristiano Ronaldo. „Každý vie o jeho kvalite, preto sme sa na neho sústredili, a podarilo sa nám ho úplne eliminovať. Bola to skvelá práca celého tímu,“ chválil nemecký bek Jeróme Boateng, ktorý mal bránenie kanoniera Realu Madrid na starosti.

Podľa Ronalda však netreba vešať hlavu. „Každý, kto zápas sledoval, musí povedať, že sme boli lepší tím. Šance hovoria samé za seba. Určite sme si zaslúžili minimálne remízu. Teraz sa ale musíme zdvihnúť a zabojovať,“ povedal Ronaldo. „Musíme si vziať príklad z roku 2004, kedy sme tiež na úvod prehrali, ale potom sme došli až do finále,“ dodal.

debata chyba