Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aragonesa čaká turecké dobrodružstvo

V novembri 2005 sa predstavil so svojím mužstvom aj na Tehelnom poli. V baráži o postup na finálový turnaj MS Slováci schytali v Madride debakel 1:5. "Postup máme na 99,9 percent v suchu. Malú rezervu som si nechal iba preto, že vo futbale sa môže stať všeličo," vyhlásil po príchode do Bratislavy španielsky tréner Luis Aragones.

02.07.2008 08:54
Luis Aragones Foto:
Luis Aragones s víťaznou trofejou.
debata

O necelé tri roky priviedol svojich zverencov k titulu majstrov Európy. Ako najstarší tréner zo všetkých šestnástich. Sedemdesiatku oslávi 28.júla.

Mužstvo prevzal v roku 2004. Po svetovom šampionáte pred dvoma rokmi, keď Španieli vypadli v osemfinále, ponúkol svoju rezignáciu. Neprijali ju a poverili ho vedením mužstva do majstrovstiev Európy. Teraz po zisku zlata akoby aj trochu čakal, že ho budú presviedčať. Napriek tomu, že už po štvrťfinále vyhlásil: „Všetci vedia, že končím. Je jedno či ako víťaz alebo zdolaný.“

Hoci sa aj hráči prihovárali, aby zostal, obrátili sa oficiálne aj na šéfa zväzu Angela Mariu Villara, zdá sa, že krok späť sa nedá už urobiť. Aragones nedáva na sebe poznať, čo sa deje v jeho vnútri. "Nepoviem, čo cítim, nie je to v mojej povahe,” povedal na letisku na stretnutí s fanúšikmi.

Aragones pôsobí vyrovnane a pokojne, no zdanie niekedy klame. Negatívne sa pred časom preslávil rasistickým výrokom, za ktorý schytal množstvo kritiky i pokutu. „Povedz tomu posra… negrovi, s ktorým hráš v Arsenale, že si lepší ako on. Odovzdaj mu tento odkaz,“ vravel krajanovi Reyesovi a myslel na francúzsku hviezdu Thierryho Henryho.

Teraz ho s najväčšou pravdepodobnosťou čaká turecké dobrodružstvo, už tento týždeň by mal podpísať zmluvu s veľkoklubom Fenerbahce Istanbul, ktorá mu vynesie za sezónu tri milióny eur, čo v prepočte predstavuje bezmála sto miliónov korún.

debata chyba