Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aragones: Odchádzam. Nikto mi nepovedal zostaň

Tréner Luis Aragones potvrdil, že finálový zápas majstrovstiev Európy s Nemeckom by mal byť jeho posledný na lavičke španielskej futbalovej reprezentácie.

29.06.2008 12:25
Španielsko - Rusko, Aragones Foto:
Tréner Španielska Luis Aragonés
debata

Za hlavnú príčinu svojho rozhodnutia odísť uviedol fakt, že španielsky zväz nerobí nič pre to, aby zostal. Napriek tomu, že doviedol Španielsko k najväčšiemu úspechu posledných 20 rokov.

„Odchádzam, pretože sa nedeje nič pre to, aby som zostal,“ povedal Aragones na tlačovej konferencii. „Nikto mi nepovedal zostaň, ani keď sme sa kvalifikovali na šampionát a ani teraz. Preto som sa rozhodol odísť. Už neexistuje cesta späť,“ dodal.

Svoj zámer tréner Španielov prezradil už v priebehu turnaja. Na to reagoval turecký klub Fenerbahce Istanbul, ktorého vedenie už dokonca zverejnilo informáciu, že sa s Aragonesom dohodlo na zmluve. Sám tréner to však nepotvrdil.

Aragones sa počas svojho štvorročného pôsobenia pri španielskej reprezentácii musel vyrovnávať s veľkou dávkou kritiky. Kvôli  niektorým výrokom na adresu francúzskej hviezdy Thierryho Henryho ho obvinili z rasizmu.

Vzápätí na svetovom šampionáte doviedol Španielsko iba do osemfinále. Nepresvedčil ani na začiatku kvalifikácie na ME 2008. Teraz však drží s tímom šnúru už 21 zápasov bez prehry. 

debata chyba