Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ballack zostal už desiatykrát pod vrcholom

Kým Španieli prežívali obrovskú radosť, ich finálový súper smútil. Nemci verili, že môžu zastaviť španielske víťazné ťaženie, ale napokon to bol súper nad ich sily. Športovo to priznali. Boli síce sklamaní, ale väčšina z nich bez problémov poskytovala novinárom v mixzóne rozhovory.

01.07.2008 08:52
Finále, EURO, Nemecko, Španielsko, Ballack Foto:
Lekár ošetruje zraneného nemeckého kapitána Michaela Ballacka.
debata

„Cítime, samozrejme, obrovské sklamanie,“ vravel kapitán nemeckého mužstva Michael Ballack. „Na šampionáte sme odviedli dobré výkony, ale vo finále sme urobili chyby, za ktoré nás súper potrestal.“

Nemecké médiá vyrátali, že Ballack už desiaty raz nedosiahol na veľký titul. „Škoda, že sme po takej náročnej ceste zostali opäť pod vrcholom,“ povzdychol si Ballack.

Aj skúsený brankár Jens Lehmann trpezlivo odpovedal na novinárske otázky, Pripomenul, že s reprezentačným dresom sa síce nelúči, ale na najbližšom európskom šampionáte už chytať nebude. Na jeseň bude oslavovať 39. narodeniny. „Som veľmi smutný, ale najväčšie sklamanie na mňa ešte iba doľahne v najbližších dňoch,“ zdôveroval sa.

Tréner Joachim Löw však pripomínal, že jeho mužstvo sa nemá za čo hanbiť, ukázalo na šampionáte dobrý futbal a finálová účasť je úspech. „Každá prehra vo finále však bolí, je to pochopiteľné,“ dodal tréner. „Urobili sme však všetko, čo bolo v našich silách. Španieli však podávali vyrovnanejšie výkony a zaslúžene triumfovali.“

Najviac zarobili Španieli

Z prémií, ktoré rozdeľovala UEFA, najviac získali Španieli, ktorí na šampionáte neprehrali ani zápas. Celkovo zinkasovali 23 miliónov eur. Druhí Nemci si na účet pripísali 19 miliónov eur a tretí Rusi a Turci po 14,5 milióna eur. Najmenej zarobili obhajcovia titulu Gréci, ktorí si odniesli iba 7,5 milióna eur, to je minimálna suma, ktorú dostal každý účastník turnaja. Grécke mužstvo nezískalo na podujatí ani jeden bod.

debata chyba