Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lehmann kritizuje talianskeho rozhodcu Rosettiho

Jens Lehmann po finálovej prehre nemeckej reprezentácie na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy ešte sám nepozná svoj futbalový osud v národnom drese. Tridsaťosemročný brankársky veterán v semifinále proti Turecku svojich spoluhráčov veľmi nepodržal.

30.06.2008 11:07
Jens Lehmann Foto:
Smutný nemecký gólman Jens Lehmann.
debata

V nedeľňajšom finálovom súboji so Španielskom však napriek prehre 0:1 opäť potvrdil svoje kvality a tak dôvod na unáhlené vyhlásenie o konci reprezentačnej kariéry pominul.

„Bol to môj posledný zápas na európskom šampionáte,“ uzavrel len čiastočne svoje pôsobenie v národných farbách nemecký gólman.

Možnosť, že by sa objavil v bránke aj v kvalifikácii a na finálovom turnaji majstrovstiev sveta 2010, teda stále žije. „Nechcem o tom hovoriť. Najskôr musím stráviť čerstvé sklamanie. Keď dospejem k nejakému rozhodnutiu, v prvom rade budem informovať trénera a spoluhráčov,“ povedal brankár, ktorý bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v bundesligovom VfB Stuttgart.

Trpkú chuť finálovej prehry dobre pozná z Ligy majstrov 2005/06, keď jeho Arsenal Londýn podľahol FC Barcelona (1:2) a on sám sa musel z ihriska predčasne porúčať po červenej karte. „Slovom porazených je v takýchto prípadoch ´ak´. Možno budem odsúdený celý život hovoriť: ´keby som to spravil inak…´,“ povedal Lehmann a neodpustil si kritiku hlavného rozhodcu Roberta Rosettiho.

Nepáčilo sa mu najmä posúdenie situácie, keď si tvárou v tvár vymieňali názory Lukas Podolski a David Silva. Španiel sa vtedy čelom oprel o nemeckého útočníka, ktorý sa vzápätí teatrálne dožadoval červenej karty. Hlavičková zápletka a´la Zinedine Zidane sa však nekonala.

„Rozhodca ma sklamal. Nevylúčil španielskeho hráča za úder hlavou a v záverečných dvoch minútach nariadil v šestnástke súpera dvakrát priamy kop proti nám. Ešte aj samotní španielski hráči sa čudovali, že to bol faul,“ krútil hlavou Lehmann.

debata chyba