Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielsko v červenej, zlatej a radostnom hluku

Po triumfe futbalistov Španielska 1:0 nad Nemcami vo finále ME sa v uliciach miest na Pyrenejskom polostrove okamžite rozpútala pravá južanská fiesta. Dominovali prevolávania hesla "Viva Espaňa" na oslavu prvého titulu po 44 rokoch čakania.

29.06.2008 23:59
EURO, Madrid, oslavy Foto:
Oslavy španielskeho triumfu v uliciach Madridu.
debata

Metropola Madrid bola už počas rozhodujúceho súboja ladená do červenej a zlatej farby, teda národnej kombinácie. Záverečný hvizd talianskeho rozhodcu Roberta Rosettiho vyvolal ohlušujúcu zmes výkrikov, trúbenia automobilov a bubnovania najmä v blízkosti madridského Plaza Colon, na ktorom prenos z duelu sledovali tisíce fanúšikov „červenej fúrie“.

Mnoho priaznivcov sa zahalilo do národnej zástavy, oblieklo si dresy či pomaľovalo tvár. Stovky policajtov sa pokúšali zvládnuť dopravný chaos predovšetkým v lokalitách Paeso de Recoletos a Plaza Cibeles, na ktorom sa obvykle konajú oslavy triumfov Realu Madrid.

„Sme najlepší a teraz aj pripravení zvíťaziť na majstrovstvách sveta,“ tvrdil 48-ročný Joaquin a dodal: „Mužstvo hralo dobre a zomknuto. Vynikali Casillas, Torres a Fabregas.“ Atmosféru pred finále rozpaľovalo aj slnko: na teplomeroch sa objavila hodnota 35 stupňov Celzia. Španielsko naposledy bolo vo finále ME v roku 1984 a podľahlo vtedy Francúzsku.

debata chyba