Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Španielsku prehra neprichádza do úvahy

Španielski fanúšikovia sa nevedia dočkať finálového stretnutia ME vo futbale proti Nemecku. Strany španielskych denníkov majú netradične červenú farbu, obchody zatvoria skôr ako v iných dňoch, takmer na každom námestí v každom väčšom španielskom meste sa nachádza veľkoplošná obrazovka.

29.06.2008 17:24
Euro 2008, Španielski fanúšikovia Foto:
Španielski fanúšikovia v centre Viedne pred finálovým zápasom s Nemeckom.
debata

Tak vyzerá situácia v Španielsku niekoľko hodín pred úvodným výkopom finálového duelu európskeho šampionátu vo futbale na štadióne Ernsta Happela vo Viedni.

Aj napriek tomu, že si veľmi dobre uvedomujú silu nemeckého tímu, nikto z fanúšikov červeno-žltých si nič iné ako víťazstvo nad „Nationallef“ nepripúšťa. Denník Marca v tejto súvislosti napísal: „Nemci majú veľmi silný tím, ale ich hráči nie sú roboti.“

Predpokladá sa, že pri televíznych obrazovkách bude v Španielsku finálový zápas sledovať viac ako 17 miliónov divákov. Naposledy boli Španieli vo finále majstrovstiev starého kontinentu v roku 1984, keď podľahli domácim Francúzom. Jediný triumf na európskom šampionáte zaznamenali futbalisti z Pyrenejského polostrova v roku 1964, keď ako hostiteľská krajina zdolala bývalý ZSSR 2:1.

debata chyba