Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Brückner: Bol to totálny kolaps, nedokážem si to vysvetliť

Totálne zlyhanie, ktoré nezažil počas celej svojej kariéry, postretlo českého trénera Karla Brücknera na úplný záver jeho pôsobenia pri národnom tíme. Jeho zverenci ešte v 75. minúte mali všetko vo svojich rukách, no koniec duelu bol ako zo zlého sna.

15.06.2008 23:57
Karel Brückner Foto:
Karel Brückner a jeho beznádej. Český tréner nechápal, čo sa v závere zápasu s jeho mužstvom stalo.
debata

Niet sa preto čomu diviť, že hodnotenie zápasu a predovšetkým jeho koncovky označil za totálny kolaps mužstva, na ktorý len tak skoro nezabudne. Prvý polčas pritom vyšiel Čechom podľa predstáv. „Stavili sme na jednoduchosť. Vďaka Kollerovi sme sa dokázali vyhnúť presingu súpera a hoci niektoré riešenia neboli najlepšie, zaslúžene sme po polčase viedli,“ hodnotil zaskočený lodivod podarenejšiu časť zápasu.

Zatiaľ čo úvodná 45-minútovka bola výborná, tá druhá zostane v pamäti nejedeného fanúšika vrytá ako nočná mora. „Nedokázali sme podržať loptu v strede ihriska a dostávali sme sa do stále väčšieho tlaku a hlbšieho obranného bloku. Chybou bolo, že sme nedokázali podržať loptu a všetko sa opakovalo aj po druhom góle. Toto nedokážeme, keď má súper tlak, musíme ho zmierniť v strede ihriska,“ hneval sa Brückner.

Druhý gól padol po obrovskej chybe brankára Petra Čecha, no kouč sa ho zastal. „Tretí gól, to už bol totálny kolaps, ktorý si nedokážem vysvetliť. Veľmi dlho na to nezabudnem,“ pripojil „Kleki Petra“.

Vzápätí zástupca UEFA už nedal novinárom šancu na ďalšie otázky…

debata chyba