Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhrážali sa, že mi zlomia nohy! Hráč Juventusu prehovoril o miliónových dlhoch zo stávkovania

Futbalista Juventusu Turín Nicoló Fagioli dostal sedemmesačný zákaz činnosti za nelegálne stávkovanie. Pre talianske médiá po prvýkrát prehovoril o závislosti na hazardných hrách a priznal, že nahromadil miliónové dlhy.

19.10.2023 16:28
812847717 Foto:
Nicolo Fagioli.
debata

Štátnemu zastupiteľstvu v Taliansku sa postupne darí potvrdzovať pôvodné podozrenie, že špičkoví futbalisti tipovali na vlastné zápasy.

Z vykonávania tejto nelegálnej činnosti boli po prepuknutí škandálu podozriví štyria futbalisti: Nicoló Fagioli (Juventus), Nicoló Zaniolo (Aston Villa), Sandro Tonali (Newcastle) a Nicola Zalewski (AS Rím).

Minimálne vo Fagioliho prípade už padol rozsudok. Stredopoliar Juventusu dostal od Talianskeho futbalového zväzu zákaz činnosti na sedem mesiacov a musí absolvovať aj terapiu na vyliečenie sa zo závislosti od hazardu. Tá sa mu, ako sám priznáva, vymkla spod kontroly.

Vladimír Weiss Čítajte viac Hľadáme, čo máme. Weissa má vychovávať rodič, nie Calzona, sebavedomého rebela ako on potrebujeme

Fagioli po prvýkrát verejne rozprával o svojej neresti v denníku La Repubblica. Jeho príbeh začal pritom celkom neškodne. "Na začiatku som bol futbalista s množstvom voľného času, ale nakoniec som zažil vzrušenie z hazardu, aby som sa uvoľnil od nudy,“ uviedol. Postupne ním bol posadnutý.

„Myslel som si, že môžem prestať, keď to bude vážne. Ale začal som vsádzať na všetko, čo sa týkalo športu. Aj na futbal,“ priznál Fagioli. Nutkavé stávkovanie stálo peniaze – a uvrhlo ho do hlbokej dlhovej pasce. Na jar si vraj podľa vlastných vyjadrení nahromadil kopec dlhov v hodnote vyše troch miliónov eur.

Nielenže si požičal veľa peňazí od kolegov hráčov – medzi Fagioliho veriteľov patrili aj nebankové spoločnosti. Postupom času dostal aj vážne vyhrážky z tohto prostredia.

14. Luxembursko vs. Slovensko Čítajte viac Sme šťastný futbalový národ? Analytik nám vyrátal, koľko by sme mali bodov, nebyť náhod

„Povedali mi: Zaplať, inak ti zlomíme nohy.“ V noci myslel len na to, že bude pokračovať v stávkovaní, aby mohol splatiť svoje dlhy.

Po tom, ako sa jeho suspendácia stala známou, Fagioli prehovoril aj na Instagrame. Ospravedlnil sa všetkým športovým fanúšikom za svoju naivnú chybu.

Súčasťou jeho trestu je aj vykonávanie výchovnej práce, kde bude vysvetľovať a hovoriť o svojich skúsenostiach a o nebezpečnosti hazardu.

Neapolská moderátorka Marika Frusciová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Talianska moderátorka Marika Frusciová verzus...
debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Serie A #Nicolo Fagioli #nelegálne stávkovanie