Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Málokedy som po prehre spokojný, priznal Gašparík. Tvrdí, že má v tíme zakliateho hráča

Cítil, že favoritovi mohli jeho zverenci zatopiť ešte viac. Nakoniec však zostáva Spartak Trnava po dvoch zápasoch v H-skupine Európskej konferenčnej ligy bez bodu.

06.10.2023 05:40
SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Foto: ,
Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík pred zápasom proti Fenerbahce.
debata

Po prehre 0:4 v Razgrade padol Spartak vo štvrtok aj doma s Fenerbahce Istanbul (1:2).

„Nemám chlapcom čo vytknúť. Bojovali, mali šance, ale odmena neprišla. Škoda,“ hodnotil duel kouč Trnavy Michal Gašparík.

Aké je vaše hodnotenie zápasu?

Málokedy je tréner s prehrou spokojný, ale povedal som to hneď po zápase. Chalani boli skvelí, dostali sa na výkonnostnú hranicu. Pozorne sme bránili. Chýbalo nám čosi v prechodových fázach, aby sme boli nebezpečnejší.

Výkon v druhom polčase sa zlepšil, cítili ste to?

Mali sme v ňom pasáž, kedy sme boli lepší a súpera sme vedeli zatlačiť. V nevhodný moment sme inkasovali, cítil som z môjho mužstva túžbu, ale ukázala sa individuálna kvalita v peknej narážačke a inkasovanom góle.

Dvakrát sme mali loptu na nohe a zbytočne sme ju stratili, ale cením si, že sa chlapci nevzdali ajza stavu 0:2. Vyústením bolo zníženie, ktoré nás vrátilo do zápasu.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte viac Trnava v parádnej kulise odolávala favoritovi 70 minút, podľahla mu o gól. Ristovski mohol byť hrdinom

Čo chýbalo, aby ste zabodovali?

Trochu šťastia a bolo by 2:2. Proti takému kvalitnému súperovi, musíte mať aj to, ale my sme sa ho nedočkali. Kiko Koštrna mal dobrú strelu, tú od Erika Daniela som videl v bránke a už som sa tešil.

Cítil som že Milan Ristovski čosi prinesie, bolo by perfektné, keby dal gól. Videli ste, ako sa tešili ľudia, keď sme znížili, vtiahli sme ich do deja a z toho mám dobrý pocit. Mohli byť odmenení bodom s Fenerbahce, je to škoda.

Prekvapil vás súper niečím?

Chystali sme sa na zostavu, ktorá nastúpila v prvom kole proti Nordsjaellandu a trafili sme takmer všetky mená. Vpredu majú ešte väčšiu silu keď vymenia hráčov z lavičky.

Dnes bolo pre Fenerbahce kľúčové, že mali fantastickú defenzívu, ktorá ich držala. Sú to nosní hráči, skúsení, rýchli. Zabránili veľa veciam a to zápas rozhodlo.

Na stopérskom poste ste nastúpili s dvomi 20-ročnými stopérmi. Pozdával sa vám ich výkon?

Vzadu to fungovalo dobre, Djurič aj bez tréningu odohral dobrý duel, podobne aj Kóša. Nebolo vidno, že sú takí mladí. Veľa toho pozachraňovali.

Bude to pre nich veľká skúsenosť, lebo Batshuayi nemal žiadnu šancu. Verím, že to chlapcov posunie dopredu.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte viac Záujem z Fenerbahce o fotku so Škrtelom, pôsobivá choreografia. Pozrite si najlepšie zábery z Trnavy

Systém VAR neuznal dva góly Fenerbahcce, najmä ten prvý sa dlho riešil na videu. Boli ste na lavičke nervózni?

Hneď som vedel že nebude platiť lebo sme videli na monitore, že je to ofsajd. Hovoril som chlapcom aby sa chystali a mohli hneď hrať. Ľudia sa tešili z neuznaného gólu tak, ako keby sme skórovali my.

Veril som, že ešte jedna šanca príde. Neviem, či je ten Risto je zakliaty… Taká atmosféra sa musela páčiť aj Turkom.

Keď sa hýbe celý štadión a ľudia sa pochytajú za ramená, takto to má vyzerať. Toto nás baví, všetci si to užívame. Mám radosť, že sme im aspoň raz ponúkli gólovú eufóriu. Mohlo to byť aj 2:2.

Nordsjaelland zdolal Ludogorec Razgrad 7:1. Čo na to hovoríte?

Je to ťažký súper z posledného koša, pôsobili na mňa dobre aj proti Fenerbahce. Dostali trojku, ale neboli o toľko horší. Sú to mladí futbalisti, hrajú na umelej tráve.

Prvý zápas s nimi hráme doma (26.10. o 21.00, pozn.). Bude to náročné, aké ak zahráme takto, stať sa môže hocičo.

Dráma do konca. Zápas Trnava - Fenerbahce Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Bývalý hráč Fenerbahce aj Trnavy Martin Škrtel...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Gašparík #Fenerbahce Istanbul #Európska konferenčná liga