Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava v parádnej kulise odolávala favoritovi 70 minút, podľahla mu o gól. Ristovski mohol byť hrdinom

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtkovom zápase Európskej konferenčnej ligy doma s Fenerbahce Istanbul 1:2. Po dvoch kolách figuruje slovenský tím s nulou na bodovom konte na dne tabuľky H-skupiny, ktorú vedie Fenerbahce so ziskom šiestich bodov.

05.10.2023 23:03 , aktualizované: 23:27
SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Foto: ,
Futbalisti Fenerbahce sa tešia z úvodného gólu v Trnave.
debata (6)

Hostia potvrdili v Trnave rolu favorita. Oba ich góly strelil v druhom polčase nórsky útočník Joshua King, kontaktný zásah Kelvina Oforiho už prišiel neskoro. V druhom stretnutí „háčka“ zvíťazil FC Nordsjaelland nad Ludogorcom Razgrad vysoko 7:1.

Najbližšie sa trnavskí futbalisti predstavia v EKL 26. októbra o 21.00 h opäť pred domácim publikom proti dánskemu Nordsjaellandu.

H-skupina Európskej konferenčnej ligy, 2. kolo:

FC Spartak Trnava – Fenerbahce Istanbul 1:2 (0:0)
Góly: 88. Ofori – 70. a 81. King. ŽK: Kóša, Bernát – Batshuayi. Rozhodovali: Stegemann – Gittelmann, Günsch (všetci Nem.), 17.528 divákov.
Trnava: Takáč – Koštrna, Djurič, Kóša – Šulek (75. Ristovski), Zeljkovič, Bernát (75. Štefánik), Mikovič (87. Kompan Breznik) – Ofori, Ďuriš (87. Paur), Daniel (87. Azango)
Fenerbahce: Egribayat – Osayi-Samuel, Rodrigo Becao (63. Djiku), Aziz, Oosterwolde – Yandas (63. Szymanski), Crespo, Zajc (63. Fred) – King (84. Tadič), Batshuayi (84. Nayir), Kent

Dráma do konca. Zápas Trnava - Fenerbahce Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Bývalý hráč Fenerbahce aj Trnavy Martin Škrtel...

V zostave Spartaka dostal prednosť pred chorým Štetinom srbský stopér Djurič. V bráne hostí chytal Egribayat namiesto Livakoviča, iba na lavičke náhradníkov sedeli aj ďalšie opory 19-násobného tureckého šampióna Fred, Szymanski, Tadič a Džeko.

Fenerbahce malo od úvodných minút územnú prevahu a v 8. minúte ako prvý pohrozil Oosterwolde, z jeho tečovaného pokusu však hostia vyťažili iba roh. Krátko po ňom sa ocitol v šanci Kent, no z hranice šestnástky netrafil bránu.

Pôsobivá choreografia fanúšikov Spartaka pred zápasom s Fenerbahce
Video

Trnavčania dobre vykrývali priestory a ich súperovi sa nedarilo preraziť defenzívne hradby. Na opačnej strane Spartak niekoľko nádejných brejkových situácií nedotiahol do zakončenia, strele Daniela z veľkej diaľky chýbala presnosť. V prvom polčase ani jedno z mužstiev nevyslalo priamu strelu na bránu.

V 52. minúte podržal svoj tím Takáč, keď vyškriabal nebezpečný pokus Zajca z priameho kopu na roh. O čosi neskôr Koštrna vyskúšal pozornosť Egribayata ďalekonosnou strelou, brankár tureckého tímu vyrazil loptu na roh.

Hra mala spád, domáci vycítili, že s favoritom sa dá hrať a začali sa viac objavovať na jeho polovici. V 62. minúte však prepadli v ofenzíve, King potiahol loptu a ponúkol ju Batshuayiovi, ktorému prekazil radosť Takáč. Spartak odpovedal krížnou strelou Daniela, ktorá tesne minula ľavú žrď. Hosťom sa v 70. minúte podarilo zmeniť bezgólový stav.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte aj Záujem z Fenerbahce o fotku so Škrtelom, pôsobivá choreografia. Pozrite si najlepšie zábery z Trnavy

King sa zbavil brániaceho hráča, vymenil si loptu s Kentom a umiestnenou ľavačkou nedal Takáčovi šancu na zákrok – 0:1. O chvíľu mohlo byť 0:2, ale King v sklze svoju šancu nepremenil. Trnava nezložila zbrane, po dobrej práci striedajúceho Ristovského sa dostala lopta k Danielovi, ale tomu lopta nesadla.

Definitívne K.O. dostali „andeli“ v 81. minúte, keď Fredov prudký center usmernil zblízka do siete dvojgólový hrdina večera King – 0:2. V 88. minúte hostia prepadli v defenzíve, Štefánik vypichol loptu Oosterwoldemu a Ofori do odkrytej brány znížil na 1:2.

Vyrovnať sa už domácim nepodarilo, hoci v poslednej šanci mal gól na hlave Ristovski, ale trestuhodne minul. Napriek prehre však vypredané tribúny Štadióna A. Malatinského odmenili hráčov Spartaka potleskom.

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Dnes mám napriek prehre dobrý pocit. Vtiahli sme do zápasu divákov a bolo to napínavé až do poslednej sekundy. Prvý polčas sme ustáli, v druhom sme mali sľubnú pasáž a aj šance, no dvakrát sme inkasovali. Nevzdali sme to a v závere nám chýbalo aj trochu šťastia. Chlapci tam nechali sto percent, siahli na dno síl a ukázali aj kvalitu.“

Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík pred... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík pred zápasom proti Fenerbahce.

Michal Ďuriš, útočník Spartaka: „Ťažko sa mi hľadajú slová, pretože sme podľa mňa dnes mohli vyťažiť viac. Neodohrali sme zlý zápas, ale keď sme sa nadýchli a mali aj nejaké pološance, tak sme inkasovali. Potom sme znížili, boli tam aj nejaké šance na 2:2, ale nevyšlo to. Je to škoda, stálo nás to veľa síl a nemáme z toho nič.“

Kristián Koštrna, obranca Trnavy: „Bol to ťažký zápas. Vedeli sme, akú má Fenerbahce kvalitu. Dlho sme odolávali, v prvom polčase sme hrali v defenzíve bez chyby. V druhom dejstve sme dvakrát inkasovali, no podarilo sa nám streliť kontaktný gól a v úplnom závere sme možno mohli aj vyrovnať. Fenerbahce malo na každom poste individuality.“ (zdroj: RTVS)

Načítavajú sa športové výsledky...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Fenerbahce Istanbul