Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss penaltu nepremenil, Čavrič áno. Slovan po triumfe v Ľubľane vedie skupinu. Tréner: Čo viac si môžeme želať

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v druhom stretnutí skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy na pôde NK Olimpija Ľubľana 1:0.

05.10.2023 20:42
Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Foto: ,
Fanúšikovia Slovana po víťazstve v Ľubľane so zaplneným sektorom hostí.
debata (9)

Víťazný gól strelil v 55. minúte z pokutového kopu Aleksandar Čavrič. „Belasí“ sú po dvoch dueloch A-skupiny na čele tabuľky s plným bodovým ziskom. Slovenský majster sa predstaví v EKL najbližšie 26. októbra na pôde francúzskeho OSC Lille.

Slovan mohol otvoriť skóre v 28. minúte, keď pokutový kop vybojoval Čavrič. Loptu si na biely bod postavil Vladimír Weiss ml., kapitán „belasých“ však svoj pokus nepremenil.

Slovan, pochod Čítajte aj Slovan je tu! V plnom sektore hostí nechýbali svetlice, s belasým šálom pózoval aj usporiadateľ

Slovenský majster dostal šancu na reparát v druhom polčase, tentoraz však prebral na seba zodpovednosť Čavrič a zabezpečil Slovanu druhé víťazstvo.

Európska konferenčná liga – A-skupina, 2. kolo:

NK Olimpija Ľubľana – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 55. Čavrič (z 11m). Rozhodovali: Sidiropoulos – Kostaras, Dimitriadis (všetci Gréc.), ŽK: Vidovšek, Doffo, Bristrič – Kankava, Kashia
Olimpija: Vidovšek – Silva, Ratnik, Muhamedbegovič, Sualehe (63. Krefl) – Mijailovič (63. Motika), Doffo – Posavec (72. Kasa), Elšnik, Pedro (72. Nukič) – Lucas (46. Bristrič)
Slovan: Borjan – Bajrič, Kashia, Wimmer – Blackman, Kankava, Kucka, Lovat – Baseghjan (79. Savvidis), Čavrič (88. Tolič), Weiss ml. (79. Strelec)

S veľkou podporou. Triumf Slovana v Ľubľane Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Pochod fanúšikov Slovana na štadión Stožice.

Prvá štvrťhodina stretnutia bola nesúrodá a plná nepresností. Oba tímy tak skúsili hru aj vzduchom, no nábehy si brániaci hráči postrážili. Náznak prvej šance mali hostia v 15. minúte, keď zle rozohral domáci brankár Vidovšek, no Barseghajovi po „zasekávačke“ ušla lopta.

V 23. minúte prenikol z pravej strany cez prehustený priestor do šestnástky Blackman, lopta sa odrazila do dobrej palebnej pozície Weissovi, ten však zluftoval. O tri minúty neskôr dostal ideálnu prihrávku do behu Čavrič, ktorý v rýchlosti urobil kľučku na Vidovšeka a ten ho fauloval.

Kazakhstan Soccer Europa Conference League Čítajte aj Hráči Lille si neporadili s Klaksvíkom, Plzeň otočila za tri minúty. Premožiteľ Spartaka schytal sedmičku

Loptu si na biely bod postavil kapitán Weiss, smer strely však slovinský brankár vystihol a na radosť domácich fanúšikov penaltu zneškodnil. Slovan mohol udrieť ešte v závere prvého dejstva, keď sa po nacvičenom signáli dostal k zakončeniu Čavrič, ale Vidovšek jeho pokus vyrazil.

Rovnako veľkou šancou vstúpil slovenský šampión aj do druhého polčasu. Aktívny Blackman našiel na hranici bieleho bodu Weissa, ten však poslal loptu vysoko nad bránu. Mrzieť ho to nemuselo, pretože domáci v 55. minúte zazmätkovali pri rozohrávke a zopakoval sa moment z prvého polčasu. Barseghjana fauloval v pokutovom území Vidovšek a Slovan zahrával druhýkrát v zápase penaltu.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte aj Trnava v parádnej kulise odolávala favoritovi 70 minút, podľahla mu o gól. Ristovski mohol byť hrdinom

Zodpovednosť na seba tentoraz prevzal Čavrič, ktorý poslal hostí zaslúžene do vedenia. Prvé významné ohrozenie Borjanovej brány prišlo až po hodine hry, keď z hranice šestnástky pálil nad Rui Pedro. „Belasí“ sa v záverečnej štvrťhodine stiahli do defenzívnejšieho tvaru a čakali na prípadné brejky.

Šanca na definitívu prišla v 85. minúte, keď sa sám na bránu rútil striedajúci Strelec, ktorý si obišiel brankára, ale lopta mu trestuhodne ušla mimo ihriska.

SR futbal EKL 2. kolo H Trnava Fenerbahce TTX Čítajte aj Záujem z Fenerbahce o fotku so Škrtelom, pôsobivá choreografia. Pozrite si najlepšie zábery z Trnavy

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: „Som spokojný s víťazstvom i predvedenou hrou. Zaslúžili sme si to, hrali sme výborne a hoci Vlado nedal penaltu, nezlomilo nás to. Okrem gólu sme mali ďalších 4–5 vyložených šancí, ktoré musíme premieňať, lebo sa nám to v závere skoro vypomstilo. Máme po dvoch zápasoch šesť bodov, čo viac si môžeme želať.“

Tréner Slovana Vladimír Weiss st. so svojím... Foto: TASR, Martin Baumann
Slovinsko futbal EKL 2. kolo A Ľubľana Slovan Tréner Slovana Vladimír Weiss st. so svojím náprotivkom z Olimpije Ľubľana Joaom Henriquesom po záverečnom hvizde.

Kenan Bajrič, obranca Slovana: „Som veľmi rád, že sme zvíťazili. Pre mňa to bol špeciálny duel. Dobre sme sa pripravili a tri body sú dôležité. Vedeli sme, ako bude Ľubľana hrať, my sme hrali v trochu inej formácii, čím sme ich trochu prekvapili. Mali sme veľa šanci, hrali sme dobre, nepoložila nás prvá nepremenená penalta. To, že máme šesť bodov je perfektné. Bola tu moja rodina, priatelia a bol to pre mňa veľký zápas.“

Kevin Wimmer, obranca Slovana: „Všetci sme vedeli, že to bude dôležitý zápas pre nás. Sme šťastní za víťazstvo. Odohrali sme veľmi kvalitných 90 minút, boli sme sústredení a všetci pracovali naplno v defenzíve. Mohli sme dať dva-tri góly, potom by to bolo jednoduchšie, ale dôležité sú tri body. Ihrisko nebolo v najlepšom stave, nebolo jednoduché na ňom hrať.“

(zdroje: RTVS, Sport1)

Načítavajú sa športové výsledky...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Olimpija Ľubľana