Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetový unikát. Slavia bude bojovať o postup bez trénera, jeho zverenci mu opäť zlomili nos

Futbalisti Slávie Praha odcestujú na štvrtkový zápas Európskej ligy na pôde Šeriffu Tiraspoľ bez trénera Jindřicha Trpišovského, ktorý má zlomený nos.

28.11.2023 15:57
824256728 Foto:
Zraněný trenér Jindřich Trpišovský.
debata

Tím „zošívaných“, kde pôsobí aj trojica Slovákov, si v prípade triumfu zaistí postup do vyraďovacej fázy. „Verím, že to nebude zásadná zmena,“ povedal asistent trénera Jarsolav Köstl pre česká médiá pred odchodom do Moldavska.

Trpišovský si zlomil nos na piatkovom tréningu počas cvičnej hry bago. Niečo podobné sa mu stalo aj počas tréningu v roku 2019, kedy musel absolvovať operáciu v Portugalsku.

V sobotňajšom ligovom dueli proti Českým Budějoviciam bol ešte na lavičke, no záverečný duel európskej jesene na pôde súpera vynechá.

„S Jindrom spolupracujeme desať rokov, fungujeme ako tím a vieme, čo máme robiť,“ povedal Köstl. Na lavičke mu bude chýbať aj druhý asistent Zdeněk Houštecký, ten má zas suspendáciu za červenú kartu v stretnutí s AS Rím (2:0).

Slavia Praha Čítajte viac Slavia prekvapila taliansky veľkoklub, gól reprezentanta Haraslína Sparte nestačil

V mužstve budú chýbať Tomáš Holeš a Peter Ševčík. „Čiastočne je to zo zdravotných a čiastočne z preventívnych dôvodov. Chceme, aby boli pripravení na koniec jesene,“ vysvetlil Köstl.

Slavia vyhrala v úvodnom dueli nad moldavským súperom 6:0 a dosiahla najvyšší triumf na európskej scéne vôbec. Štvrtý gól strelil po prestávke slovenský reprezentant Ivan Schranz.

SR Bratislava šport futbal EKL A 1. kolo Slovan Klaksvík Čítajte viac Dobrý výkon na Klaksvík stačiť nebude. Slovan odletel na Faerské ostrovy, kľúčový zápas odohrá bez viacerých opôr

Domácim patrí v tabuľke G-skupiny posledné štvrté miesto s jedným bodom a bojujú už len o účasť v play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Okrem Schranza pôsobia v Slávii aj obranca Michal Tomič a stredopoliar Jakub Hromada. Stretnutie je na programe vo štvrtok o 21.00 SEČ.

Zárobky Slovana a Trnavy v EKL Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Čukarički (Srbsko) - 3 218 000 eur
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #slavia #Jindřich Trpišovský