Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šošoni spoznali súpera v osemfinále Ligy majstrov. Proti nemeckému veľkoklubu budú mať výhodu

Futbalisti MŠK Žilina privítajú v 3. kole majstrovskej vety mládežníckej Ligy majstrov nemecký klub Borussia Dortmund. Rozhodol o tom utorňajší žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

19.12.2023 13:06
406645146 648261620855595 414721466121862592 n Foto:
Mladíci si zahrajú vyraďovaciu časť po dvoch rokoch.
debata

Hráči Žiliny sa po dvoch rokoch opäť prebojovali do jarnej vyraďovacej fázy UEFA Youth League. V sezóne 2021/22 zdolali v boji o postup do osemfinále taliansky tím Inter Miláno 3:1.

V ďalšom kole však podľahli rakúskemu RB Salzburg 3:4 po jedenástkovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa duel skončil 1:1.

Už pred utorkovým žrebom bolo isté, že play off o osemfinále odohrá Žilina pod Dubňom, keďže všetky tímy z majstrovskej vetvy majú výhodu domáceho prostredia.

Bolo tiež jasné, že bude hrať proti mužstvu, ktoré sa umiestnilo na 2. mieste v skupinovej vetve súťaže.

program mládežníckej Ligy majstrov 2023/2024:
zápasy play off o osemfinále: 6. alebo 7. februára 2024
žreb vyraďovacej časti: 9. februára 2024
zápasy osemfinále: 27. alebo 28. februára 2024

Možnými súpermi „šošonov“ boli okrem Borussie Dortmund aj FC Bayern Mníchov, FC Sevilla, SC Braga, Inter Miláno, Atletico Madrid, RB Lipsko a FC Barcelona. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu.

Dortmund skončil v F-skupine na druhom mieste, so ziskom desiatich bodov a mankom dvoch na víťaza skupiny AC Miláno.

Tretiu priečku obsadil Newcastle United a štvrtú Paríž Saint-Germain. V šiestich zápasoch dosiahla Borussia tri víťazstvá, jednu remízu a dve prehry.

"Od začiatku som si myslel, že to bude nemecký súper, konkrétne som si prial Bayern Mníchov. Borussia je však takisto top európsky tím a výborná pozvánka pre fanúšikov.

141100598 Čítajte viac Žilina vychová, Slovan kúpi. Na talenty číhajú nástrahy, vtedy sa láme kariéra, tvrdí skúsený Labant

Určite nás čaká náročný zápas, Dortmund momentálne kraľuje vo svojej domácej súťaži. Všetci vieme, že vychovali mnoho špičkových futbalistov a veľkú kvalitu majú aj teraz. Porovnať sa s nimi je pre nás naozaj skvelá príležitosť," povedal tréner Ivan Belák pre webstránku mskzilina.sk.

Riaditeľ Akadémie MŠK Jaroslav Bačík bol spokojný s výsledkom žrebu: "V tejto fáze súťaže sme si želali súpera čo najzvučnejšieho mena a to sa nám aj splnilo.

Borussia Dortmund je európsky veľkoklub aj na úrovni mládeže, keďže vyťahuje veľa mladíkov aj do prvého tímu. Určite sa na to poriadne pripravíme a necháme na ihrisku všetko. Veríme, že vypredáme štadión, pretože naši chalani si to zaslúžia. Tešíme sa na to."

dvojice play off o osemfinále mládežníckej Ligy majstrov 2023/2024:

FC Bazilej 1893 – FC Bayern Mníchov
FK Partizan – SC Braga
Olympiacos Pireus – Inter Miláno
MŠK ŽILINA – Borussia Dortmund
FC Nantes – FC Sevilla
1. FSV Mainz 05 – FC Barcelona
FC Midtjylland – RB Lipsko
AZ Alkmaar – Atletico Madrid

Futbaloví veteráni s najvyššou minutážou 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Dokazujú, že nepatria do starého železa....
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #mšk žilina #žreb #juniori #Borussia Dormund