Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšania predstavujú súpera. Píšu o pravicových extrémistoch z Bratislavy

Druhá účasť v skupinovej fáze niektorej z európskych pohárových súťaží za sebou, neopakovateľná atmosféra na Tehelnom poli či zisk piatich majstrovských titulov za sebou. Nič z toho rakúsky denník Krone nespomenul v súvislosti s vyžrebovaním Slovana, ako súpera Sturmu Graz v play off o účasť v osemfinále konferenčnej ligy. Skôr naopak.

18.12.2023 20:28
Slovan - DAC Foto: ,
Vladimír Weiss ml. a generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.
debata (7)

K súperovi zo Slovenska sa vyjadril športový riaditeľ Sturmu Andreas Schicker.

„Vyžrebovali nám tradičný slovenský klub, ktorý sa už roky predstavuje na medzinárodnej scéne. V ťažkej skupine konferenčnej ligy nazbieral desať bodov,“ ocenil výsledky belasých.

„Stojíme proti dobrému súperovi. Chceme však premeniť dva zápasy na postup, to je náš cieľ,“ dodal Schicker. Sturm Graz sa v jarnej časti európskych pohárov predstaví po prvýkrát po dlhých 23 rokoch.

„Konferenčná liga je obrovská príležitosť reprezentovať klub na medzinárodnej scéne dlhšiu dobu,“ cituje Krone nedávne slová trénera Sturmu Christiana Ilzera. Mužstvo z Grazu sa v európskej súťaži číslo tri predstaví vôbec po prvýkrát.

14. Slovan vs Lille Čítajte viac To, čo spravil Weiss so Slovanom, je téma na seminár. Z preplatených chodcov je orchester

Rakúsky denník následne pripomenul, že Slovan je 16-násobným národným šampiónom a so 45 bodmi z 18 zápasov je momentálne na čele najvyššej súťaže.

„Bývalý rakúsky reprezentant Kevin Wimmer tam od svojho odchodu z Rapidu pravidelne nenastupuje v strede obrany. Najlepším strelcom a najužitočnejším hráčom je srbský krídelník Aleksandar Čavrič.“

Následne denník pripomenul, že Slovan v minulosti opakovane zapĺňal titulky médií kvôli extrémistickým prejavom fanúšikov. A pripomenul aj prečin súčasného generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka.

Ten bol v septembri 2019 uznaný za vinného v súvislosti s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a uložil mu peňažný trest vo výške päťtisíc eur.

Juraj Kucka Čítajte viac Veľké derby so susedom: Slovan spoznal súpera v konferenčnej lige. Náš sektor tam bude plný, tvrdí Weiss

„Po majstrovskom zápase verejne predvádzal Hitlerov pozdrav a kričal "Heil Hitler!“ napísal denník. Podľa neho majú zápasy proti Slovanu takmer vždy rizikový charakter a časť fanúšikovskej obce možno priradiť k pravicovo extrémistickej scé­ne.

Slovan sa v posledných rokoch snažil vymaniť z disciplinárnych problémov, ktoré mal dlhodobo s fanúšikmi a často mu UEFA kvôli ich správaniu udelila peňažné tresty.

Či sa situácia na tribúnach Tehelného poľa zlepšila sa Rakúšania budú môcť presvedčiť 22. februára, keď je na programe odveta play off o osemfinále konferenčnej ligy.

Hanebné prehry Slovana v pohárovej Európe Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Anorthosis Famagusta bol dlhé roky synonymom...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Sturm Graz #Ivan Kmotrík ml. #Európska konferenčná liga