Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belasých čaká play off o účasť v osemfinále. Zápas s Ľubľanou ovplyvnil skrat a červená pre Borjana

Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom záverečnom zápase v základnej A-skupine Európskej konferenčnej ligy s Olimpijou Ľubľana 1:2.

14.12.2023 23:01 , aktualizované: 23:20
SR Futbal EKL 6. Kolo Slovan Ľubľana BAX Foto:
Zľava Dávid Strelec (Slovan) a Marko Brest (Olimpija) bojujú o loptu.
debata (3)

Na Tehelnom poli otvoril skóre v 17. minúte Pedro Lucas, „belasí“ vyrovnali o 10 minút neskôr zásluhou Cesara Blackmana. Rozhodujúci gól dal v 58. minúte Pedro Lucas.

V tabuľke A-skupiny obsadili konečné druhé miesto a čaká ich play off o účasť v osemfinále. Súpera spoznajú v pondelok o 14.00 h, keď je na programe žreb vo švajčiarskom Nyone.

bayern - kodan  5 Čítajte viac Posledný zápas Slovana v skupinovej fáze EKL proti Ľubľane sme sledovali ONLINE

Na Tehelnom poli otvoril skóre Pedro Lucas v 17. minúte, no o desať minút neskôr vyrovnal Cesar Blackman. Po prestávke videl po faule mimo šestnástky červenú kartu domáci brankár Milan Borjan a vzápätí rozhodol o triumfe Ľubľany opäť Lucas.

Slovan mal už pred zápasom istotu účasti v jarnej fáze EKL, priamu účasť v osemfinále si napokon vybojoval francúzsky tím OSC Lille. Ten zdolal v súbežne hranom dueli Klaksvík 3:0 a vyhral skupinu so štvorbodovým náskokom pred „belasými“.

6. kolo Európskej konferenčnej ligy
A-skupina:
ŠK Slovan Bratislava – NK Olimpija Ľubľana 1:2 (1:1)
Góly: 27. Blackman – 17. a 58. Lucas. Rozhodovali: Kardesler – Tugral, Özaral (všetci Tur.), ŽK: Wimmer – Elšnik, ČK: 54. Borjan (Slovan), 14.387 divákov.
Slovan: Borjan – Bajrič, Kašia, Wimmer (57. Trnovský) – Blackman, Kankava, Kucka, Pauschek (67. Zmrhal) – Barseghjan, Čavrič, Strelec (67. Tolič)
Ľubľana: Pintol – J. Silva (74. Lasickas), Ratnik, Muhamedbegovič, Sualehe – Elšnik, Fadida (89. Mijailovič), Rui Pedro – Brest (74. Kasa), Lucas (83. Nukič), Motika

Slovan začal veľmi sebavedomo a od úvodných sekúnd zatlačil Olimpiju do defenzívy. Po piatich minútach sa dokonca tešil z gólu po zásahu Čavriča, ale VAR odhalil postavenie mimo hry domáceho útočníka.

Hneď potom mal ďalšiu možnosť Barseghjan, no zakončil vedľa brány. Potom však v 17. minúte vyšiel hosťom signál po zahratí voľného kopu a Lucas aj s pomocou žrde otvoril skóre.

O desať minút neskôr vyrovnal Blackman, keď si spracoval loptu v šestnástke a prekvapil Pintola krížnou strelou.

Po góle mal Slovan opäť viac z hry, no ku gólu sa priblížil len Čavrič na konci polčasu. Najskôr nezakončil presne svoj únik po pravej strane a potom namieril do súperovho brankára po prihrávke Strelca.

Turecko SR Futbal EKL 6.kolo H Skupina Čítajte viac Fenerbahce nenechal nič na náhodu, Trnave k rozlúčke s Európou pribalil debakel. Končí aj Hrošovský

Po prestávke vyslali prvú strelu na bránu hráči Ľubľany, no Slovan potom opäť prebral taktovku. Plány mu však narušilo vylúčenie Borjana v 54. minúte.

Brankár „belasých“ zastavil v úniku Bresta mimo šestnástky a videl červenú kartu. Tréner Weiss stiahol z hry stopéra Wimmera a do brány išiel Trnovský, ktorý už o minútu neskôr lovil loptu zo siete po góle Lucasa – 1:2.

Domáci kormidelník potom vystriedal dvoch hráčov, Slovan sa snažil o vyrovnanie, ale mohol inkasovať tretí gól, no Pedro z priameho kopu trafil iba žrď.

V závere mali hráči slovenského majstra prevahu, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Po jednom z rýchlych brejkov súpera ešte trafil do brvna Motika.

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:
Martin Trnovský, brankár Slovana: „Bohužiaľ, vo futbale sa to stáva (o vylúčení Borjana – pozn. red.). Nepremýšľal som a začal som sa chystať do brány. Nesústredil som sa na to, či som nerozcvičený. Išiel som tam a chcel som pomôcť mužstvu. Výsledok nás mrzí, ale postup je náš a to je fajn. Škoda, chceli sme vyhrať a užiť si to s našimi fantastickými fanúšikmi. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to.“
Lukáš Pauschek, obranca Slovana: „Prvý gól sme dostali po taktickej chybe, zaspali sme tam. Potom sme vyrovnali, ale prišlo vylúčenie Milana, aj keď to nebola úplne jeho chyba. Hneď po červenej karte sme inkasovali, ale snažili sme sa až do konca o vyrovnanie. Tlačili sme sa dopredu, ale sily odchádzali. Určite sme chceli posledný zápas zvládnuť, preto sú v nás také trpké pocity. Ale tešíme sa na jarné zápasy v Európe.“

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Európska konferenčná liga #NK Olimpija Ľubľana