Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fenerbahce nenechal nič na náhodu, Trnave k rozlúčke s Európou pribalil debakel. Končí aj Hrošovský

Futbalisti Fenerbahce Istanbul zvíťazili v záverečnom vystúpení v H-skupine Európskej konferenčnej ligy nad Spartakom Trnava 4:0 a zabezpečili si postup do osemfinále.

14.12.2023 20:47 , aktualizované: 23:45
Turecko SR Futbal EKL 6.kolo H Skupina Foto:
Brankár Trnavy Dominik Takáč inkasuje úvodný gól.
debata (8)

V tabuľke skončili na prvom mieste vďaka lepšiemu celkovému skóre pred rovnako 12-bodovým Ludogorcom Razgrad. Bulharský tím zdolal FC Nordsjaelland 1:0 a predstaví sa v play off o osemfinále.

Spartak už pred stretnutím v Istanbule vedel, že skončí na poslednej štvrtej priečke. V šiestich zápasoch v skupinovej fáze, do ktorej postúpil z druhého predkola, získal úradujúci víťaz Slovenského pohára jediný bod za remízu 1:1 na pôde Nordsjaellandu.

Jesennú derniéru absolvujú zverenci Michala Gašparíka v nedeľu proti Michalovciam v rámci 18. kola najvyššej domácej súťaže.

bayern - kodan  6 Čítajte viac Zápas Spartaka Trnava no horúcej pôde Fenerbahce Istanbul sme sledovali ONLINE

H-skupina EKL – 6. kolo:
Fenerbahce Istanbul – FC Spartak Trnava 4:0 (1:0)
Góly: 59. a 61. Džeko, 36. Kadioglu, 48. Takáč (vlastný). Rozhodovali: Stavrev – Kostadinov, Petreski (všetci Sev. Mac.), ŽK: Djiku, King, Oosterwolde – Bukata
Fenerbahce: Egribayat – Osayi-Samuel (63. Aziz), Djiku (78. Akcicek), Oosterwolde, Kadioglu – Szymanski, Yüksek, Fred – Kahveci (63. King), Džeko (74. Nayir), Tadič (74. Ünder)
Trnava: Takáč – Koštrna (46. Kompan Breznik), Djurič, Kóša, Šulek – Bukata (67. Procházka), Zeljkovič, Bernát – Ofori (80. Ujlaky), Ďuriš (74. Djuričin), Azango (67. Paur)

Okrem avizovaných maródov Štetinu, Štefánika, Daniela a Bainoviča vypadol Spartaku aj chorý kapitán Mikovič. Tréneri nemali pre administratívne dôvody k dispozícii ani Gorosita.

Oslabení hostia vyslali prvú strelu na bránu, jej autorom bol Bernát, ale pre Egribayata to bola „malina“. Potom už sa hralo podľa nôt favorita. V 12. minúte sa po pravej strane šikovne dostal až do šestnástky Džeko, ale krížnou strelou netrafil bránu.

V 23. minúte proti kanonierovi z Bosny a Hercegoviny zasiahol Takáč, ktorý jeho pokus vytlačil na roh. O chvíľu neskôr Djurič „zluftoval“ loptu, ktorá prešla k Džekovi, ale domáci útočník v zakončení opäť neuspel.

Fenerbahce pretavilo hernú prevahu do gólu v 36. minúte, individuálny prienik zakončil strelou k bližšej žrdi Kadioglu – 1:0. V závere prvého polčasu Takáč vyrazil Kahveciho strelu iba pred Szymanského, ktorého hlavičkový lob skončil tesne nad bránou.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Faerčania označili Slovan za korona tím, velebili najmä svojich. Bulhari písali o veľkom šťastí v Trnave

Djurič hneď v úvodných sekundách druhého polčasu potiahol v šestnástke za dres Džeka a nariadenú jedenástku premenil Tadič aj s pomocou ľavej žrde a teču brankára Takáča – 2:0.

O kontaktný gól sa pokúsil Bukata, ale mal poriadne vychýlenú mušku. V 58. minúte „nabil“ Fred pred pokutovým územím Kadiogluovi a jeho strele chýbali len decimetre.

Už o chvíľu nechala rozháraná obrana Spartaka príliš veľa priestoru Džekovi, ktorý ponúknutými príležitosťami nepohrdol a po jeho dvoch góloch v krátkom rozpätí viedli domáci už 4:0.

Rozhodnutý zápas rozkúskovali striedania a hoci ešte mali domáci nejaké šance, piaty gól už nepridali.

Hlas po zápase /zdroj: www.trnavskyhlas.sk/
Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Tréner by mal byť po takomto zápase smutný, ale absolútne to takto necítim. Vybojovali sme si účasť v skupinovej fáze, už to bol pre nás bonus. Vedeli sme, že sme dostali do skupiny tri kvalitné mužstvá. Dnes pre nás výsledok nie je dobrý, chalani robili, čo mohli, ale ten rozdiel v kvalite bol taký markantný, že sa napokon na výsledku prejavil. My sme dnes nechceli ísť do zápasu s defenzívnou taktikou ani zostavou, chceli sme s ťažkým súperom hrať, dobre nás však dostupovali, nemali sme kvalitu na lopte a Fenerbahce si vypracovalo veľa brejkových situácií, opakovalo sa to aj po zmene strán, keď Fenerbahce si vypracovalo väčšinu gólových situácií po prechodovej fáze a brejkoch. Túto skupinu a celkovo tento zápas berieme ako skúsenosti, pre mladších je to možno aj poučenie. Ťažko niečo vyčítať hlavne mladším, keď vám dá góly Džeko, ktorý má väčší plat ako my rozpočet celého klubu. Niekde sa tá kvalita musí prejaviť. Pre našich mladíkov to bola škola futbalu.“

Do ďalšej fázy sa neprebojoval ani belgický Genk, ktorý zdolal Čukarički 2:0. V F-skupine obsadil tretie miesto za Fiorentinou a Ferencvárosom, ktorí vo vzájomnom zápase vo štvrtok remizovali 1:1. Slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský nastúpil za Genk v 37. minúte.

Postup z E-skupiny mali už pred záverečnými zápasmi istí hráči Aston Villy a aj Legie Varšava. Anglický tím sa udržal na prvej priečke aj napriek remíze v Mostare 1:1. Legia zvíťazila nad Alkmaarom 2:0.

O postupujúcich a aj ich poradí už bolo rozhodnuté aj v G-skupine. PAOK Solún potvrdil prvú priečku víťazstvom nad HJK Helsinki 4:2 a zamieril priamo do osemfinále.

Frankfurt prehral záverečné dva zápasy v skupine, vo štvrtok podľahol domácemu Aberdeenu 0:2 a z druhého postupového miesta ho čaká play off o osemfinále.

6. kolo Európskej konferenčnej ligy
A-skupina:
ŠK Slovan Bratislava – NK Olimpija Ľubľana 1:2 (1:1)
Góly: 27. Blackman – 17. a 58. Lucas. Rozhodovali: Kardesler – Tugral, Özaral (všetci Tur.), ŽK: Wimmer – Elšnik, ČK: 54. Borjan (Slovan), 14.387 divákov.

OSC Lille – KÍ Klaksvík 3:0 (1:0)
Góly: 29. Yazici (11 m), 86. Gomes, 90.+6 Zhegrova (11 m). Rozhodoval: Nobre (Portug.), ŽK: Bentaleb – Vatnsdal, Forren, Joensen, Andreasen, ČK: 85. Danielsen, 90.+4 Andreasen (obaja Kl.) obaja po 2. ŽK

B-skupina:
Maccabi Tel Aviv – KAA Gent 3:1 (2:0)
Góly: 9. Kanichowsky, 24. a 61. Zahavi – 50. De Sart

Zorja Luhansk – Breidablik 4:0 (3:0)
Góly: 2. Guerrero, 11. Muminovič (vl.), 19. Micin, 76. Gorbach

C-skupina:
Viktoria Plzeň – FC Astana 3:0 (0:0)
Góly: 58. Vlkanova, 67. a 82. Mosquera
/M. Tvrdoň a E. Jirka (obaja Plzeň) na lavičke/

Dinamo Záhreb – FC Ballkani 3:0 (0:0)
Góly: 69. Perič, 72. a 77. Petkovič (druhý z 11 m)

D-skupina:
Club Bruggy – Bodö/Glimt 3:1 (1:0)
Góly: 26. Nusa, 58. Thiago, 89. Mechele – 57. Pellegrino (z 11 m)

FC Lugano – Besiktas Istanbul 0:2 (0:1)
Góly: 36. Tosun, 88. Amartey, ČK: 90. Steffen – 90. Oxlade-Chamberlain

E-skupina:
Legia Varšava – AZ Alkmaar 2:0 (1:0)
Góly: 34. Ribeiro, 81. Kramer, ČK: 53. Martins Indi (Alk.)

HŠK Zrinjski Mostar – Aston Villa 1:1 (0:0)
Góly: 87. Malekinušič – 61. Zaniolo

F-skupina:
KRC Genk – Čukarički 2:0 (1:0)
Góly: 21. Heynen, 57. Paintsil, ČK: 33. Galarza (Genk)
/P. Hrošovský (Genk) hral od 37. minúty/

Ferencváros Budapešť – ACF Fiorentina 1:1 (0:0)
Góly: 48. Zachariassen – 73. Ranieri

G-skupina:
PAOK Solún – HJK Helsinki 4:2 (1:1)
Góly: 37. Ozdojev, 47. Konstantelias, 53. Toivio (vl.), 85. Murg – 6. Radulovič, 90.+2 Hetemaj (z 11 m)

FC Aberdeen – Eintracht Frankfurt 2:0 (1:0)
Góly: 41. Duk, 74. Sokler

Najdivokejšie účesy futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí futbalisti nepútajú pozornosť iba...
Načítavajú sa športové výsledky...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Fenerbahce Istanbul #Európska konferenčná liga #FC Spartak Trnava