Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krásny príbeh: Pre pár rokmi Guardiolovi podával lopty, teraz pre neho strieľa góly

20-ročný Micah Hamilton si v zápase Ligy majstrov proti Crvenej Zvezde Belehrad odkrútil debut za A-tím Manchestru City. A hneď zaznamenal aj premiérový gól. Mladík pritom počúval rady od trénera Pepa Guardiolu už ako 13-ročný.

13.12.2023 22:09
Micah Hamilton Foto:
20-ročný odchovanec klubu Micah Hamilton sa dočkal premiérového gólu pri prvom štarte za A-tím Manchestru City.
debata

Keďže Manchester City mal už pred súbojom v Srbsku isté prvé miesto v skupine G, postavil Guardiola do stretnutia viacero mladíkov. A španielsky tréner dal dôveru aj odchovancovi City Hamiltonovi, ktorému dôveroval už pred šiestimi rokmi. Vtedy mu tiež dával pokyny, ale len ako podávačovi lôpt.

Hamilton prežil debut snov. Nastúpil v základnej zostave anglického veľkoklubu a v Belehrade strelil už v 19. minúte po krásnej individuálnej akcii otvárací gól duelu.

lobotka osimhen Čítajte viac Láska k Slovákom? Lobotku zbožňuje, Škriniar mu zlomil očnicu. Maskovaný snajper vyrastal na smetisku

Guardiola si možno pri nasadení mladíka do zápasu spomenul na to, že už ho už raz priamo dirigoval. Bolo to ešte v roku 2017 pri zápase Premier League medzi Manchestrom City a Crystal Palace (5:0). Vtedy si 13-ročného mladíka, ktorý pri čiare podával lopty, zavolal a niečo mu šepkal.

Podľa talksport.com mu kládol na srdce, aby čo najrýchlejšie podával lopty jeho zverencom, pretože sa mu zdalo, že sú podávači v prvom polčase pomalí a jeho mužstvo stráca zbytočne čas.

V zápase Ligy majstrov predviedol Hamilton svoje rýchle nohy a vďaka nim aj skóroval. City napokon vyhrali 3:2 a bez straty bodu ovládli skupinu G a postúpili do osemfinále elitnej súťaže.

6. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov
G-skupina:
RB Lipsko – Young Boys Bern 2:1 (0:0)
Góly: 51. Šeško, 56. Forsberg – 53. Colley

CZ Belehrad – Manchester City 2:3 (0:1)
Góly: 76. Hwang In-Beom, 90.+1 Katai – 19. Hamilton, 62. Bobb, 85. Phillips (11 m)

Standings provided by Sofascore
Kristína Šulová, priateľka Stanislava Lobotku Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Po ťažkom rozchode si našiel nový objav....
debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Pep Guardiola #manchester city #Micah Hamilton