Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan mieri proti Ľubľane za európskym rekordom: Je to odmena za celý polrok, tvrdí Weiss

Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok (21.00 h) na Tehelnom poli záverečný zápas v A-skupine Európskej konferenčnej ligy (EKL) so slovinským klubom NK Olimpija Ľubľana.

13.12.2023 12:34
Francúzsko SR Futbal EKL A Skupina 3. kolo... Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss si želá, aby jeho tím podal proti Ľubľane dobrý výkon a priniesol radosť sebe aj fanúšikom.
debata (2)

„Belasí“ si môžu duel užiť s vedomím, že účasť vo vyraďovacej fáze si spečatili už v 5. kole, no stále môžu vybojovať aj priamy postup do osemfinále.

Ak slovenský šampión získa s Ľubľanou tri body a v súbežne hranom zápase „áčka“ nezdolá francúzsky Lille hosťujúci Klaksvík, postúpi Slovan priamo do osemfinále.

„Vnímam tento zápas ako odmenu za celý polrok, pre ľudí, klub i nás. Samozrejme, hrá sa aj o body a financie, budeme sa koncentrovať, aby sme podali dobrý výkon a priniesli radosť nám i fanúšikom,“ uviedol pre oficiálny klubový web hlavný tréner Vladimír Weiss st.

Slavia Praha Čítajte viac Koniec čínskych majiteľov? Slavia Praha je na predaj. Záujem hlási štvrtý najbohatší Čech

Slovan zároveň zabojuje o svoje európske maximum z pohľadu zisku bodov v skupine niektorej z pohárových súťaží. Vlani ich v konferenčnej lige vybojoval jedenásť, teraz ich má pred posledným duelom na konte desať.

Slovan v prvom vzájomnom zápase zdolal Olimpiju Ľubľana 1:0, keď sa presadil ako jediný v 55. minúte z pokutového kopu srbský zakončovateľ Aleksandar Čavrič. Práve po tomto stretnutí sa Slovan dostal na čelo skupiny pred Lille, s ktorým následne vonku prehral (1:2), doma remizoval (1:1) a postup spečatil víťazstvom na ihrisku Klaksvíku (2:1).

Slovan má pred záverečným kolom jesennej časti domácej Niké ligy na čele štvorbodový náskok pred MŠK Žilina. „Belasí“ sa naladili na duel s Ľubľanou triumfom na pôde Podbrezovej, ktorú deklasovali 6:0.

TSC Bačka Topola Čítajte viac V Európskej lige sa črtá škandál. Srbský klub odmieta odohrať zápas proti Olympiakosu, poslal list UEFA

„Chceme vyhrať a potešiť fanúšikov. Tešíme sa na zápas. Zodpovedne sa pripravujeme, dáme do toho všetko. Myslím si, že môžeme nadviazať na výkon z Ľubľany, kde sme si počínali veľmi dobre a mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom. Každý duel je však iný. Ako vždy, rozhodne sa až na ihrisku,“ povedal útočník David Strelec.

Úradujúci slovinský majster takisto bojuje na ligovej scéne o obhajobu titulu, no po jesennej časti bude s určitosťou na druhej priečke za vedúcim Celje, ktoré má náskok sedem bodov a zápas k dobru. Olimpija sa však naladila na duel na Tehelnom poli víťazstvom nad tretím Koperom (4:2).

22. Hlavná FOTO Čítajte viac Železní muži Európy. V top 50 sú traja gladiátori spod Tatier. Jeden Slovák siaha na vrchol

Mužstvo od predošlého vzájomného duelu so Slovanom vedie nový kouč Zoran Zeljkovič: „Videl som, že súper má veľkú kvalitu. Na druhej strane Slovan je určite zdolateľný. Majú svoje slabiny a my sa to pokúsime využiť. Vzhľadom na stav oboch tímov by bol bod úspech, no pred zápasom nikto nejde po bod. Proti takémuto súperovi môžeme pri dobrej a organizovanej hre dúfať v niečo viac,“ uviedol Zeljkovič.

Zápas ŠK Slovan Bratislava – NK Olimpija Ľubľana má úvodný výkop vo štvrtok o 21.00 h na Tehelnom poli v Bratislave. Duel povedú rozhodcovia z Turecka, ako hlavný Arda Kardesler, na čiarach mu budú asistovať Mehmet Tugral a Deniz Caner Özaral. V paralelne hranom stretnutí čaká LOSC Lille na domácom ihrisku súboj s Klaksvíkom.

6. kolo Európskej konferenčnej ligy /štvrtok 14. decembra, 21.00 h/:
A-skupina:
ŠK Slovan Bratislava – NK Olimpija Ľubľana /rozhodcovia: Arda Kardesler – Mehmet Tugral, Deniz Caner Özaral (všetci Turecko)/
ďalší zápas (21.00 h):
LOSC Lille – KÍ Klaksvík /rozhodca Nobre (Portug.)/

Standings provided by Sofascore
Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Olimpija Ľubľana