Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Európskej lige sa črtá škandál. Srbský klub odmieta odohrať zápas proti Olympiakosu, poslal list UEFA

Deň pred záverečným stretnutím v skupine A Európskej ligy nie je zrejmé, či sa odohrá zápas medzi gréckym Olympiakosom Pireus a TSC Bačka Topola. Hrozí totiž scenár, že srbský klub bude stretnutie bojkotovať.

13.12.2023 07:50
TSC Bačka Topola Foto:
Futbalisti TSC Bačka Topola získali v Európskej lige zatiaľ jediný bod.
debata (1)

Podľa portálu Mozzart Sport je totiž srbský účastník Európskej ligy mimoriadne znepokojený zo správania sa gréckej strany. Preto poslali zástupcovia TSC Bačka Topola na Európsku futbalovú úniu (UEFA) list, v ktorom žiadali okamžitú reakciu.

Dôvodom je nedávne rozhodnutie gréckych úradov zatvoriť na dva mesiace brány futbalových štadiónov v krajine kvôli výtržnostiam, ktoré sa odohrali na nedávnom stretnutí volejbalovej ligy medzi Olympiakosom a Panathinaikosom, keď jedného z policajtov zasiahla pyrotechnika.

vavro Čítajte viac Slováci slávia postup! V Lige majstrov si na jar zahrajú Lobotka i Vavro, United končia

Na žiadnom stretnutí tak nemôžu byť diváci, čo vedenie srbského klubu považuje za diskriminačné rozhodnutie. Zákaz má totiž platiť aj pre fanúšikov TSC, podporovateľov klubu a sponzorov napriek tomu, že sa ich celá situácia netýka.

Srbský klub požaduje, aby všetkých 130 ľudí z výpravy pustili vo štvrtok na štadión Georgiosa Karaiskakisa, inak na ihrisko nevybehnú. Pre TSC znamená výjazd do Grécka značné náklady, pretože za rezervácie charterových letov a hotelových izieb sa zaplatilo okolo 100-tisíc eur.

Stretnutie je dôležité aj z pohľadu 3. miesta v tabuľke a účasti v jarnej časti Európskej konferenčnej ligy. Ak TSC Bačka Topola na pôde Olympiakosu zvíťazí, predstihol by grécky veľkoklub a posunul za z posledného na postupové tretie miesto.

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Olympiakos Pireus #TSC Bačka Topola