Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pije zázračnú vodu? Česi sú unesení zo Slováka: Nezastaviteľný hrdina! Narástli mu krídla

Bol to jeho večer. V kľúčových momentoch bol v správny čas na správnom mieste a nemýlil sa. Ivan Schranz nasmeroval Slaviu Praha za postupom v Európskej lige.

11.08.2023 07:55
ivan schranz Foto:
Hrdina Slavie Ivan Schranz.
debata (12)

Slovenský futbalista strelil v úvodnom zápase 3. predkola Európskej ligy do siete ukrajinského Dnipra dva góly a bol hlavným strojcom víťazstva českého zástupcu 3:0.

„V momente, keď červeno-bieli vyrazia do Európy, Ivan Schranz sa napije akejsi zázračnej vody. Na európskej scéne strelil za Slaviu góly číslo šesť a sedem,,“ napísal po záverečnom hvizde portál isport.cz.

Ohlasy po zápase Lech Poznaň - Spartak Trnava Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Jedenástka Trnavy pred zápasom v Poznani. Aký...

Slovenského reprezentanta chválil po stretnutí aj tréner domácich Jindřich Trpišovský.

„Má zaujímavú strelu. Hovorím jej schranzovka. Za dva roky ohromne vyspel, je pre nás nesmierne dôležitý. Je to jeden z mála hráčov, ktorý strieľa viac gólov v dôležitých ako nedôležitých zápasoch,“ uviedol.

Jeho slová potvrdzuje aj známkovanie isport.cz. Ten dal Schranzovi 9 bodov z 10. Také vysoké ohodnotenie si spomedzi slavistov vyslúžil už len kapitán Tomáš Holeš.

"Hrdina zápasu. V piatej minúte bol presne tam, kde mal byť a placírkou umiestnil loptu do siete. Slavia vďaka tomu nepríjemného súpera schladila.

Ivan Schranz Čítajte viac Oslabená Slavia si poradila s Dniprom aj vďaka gólom Schranza. Zrinjski skóroval do hodiny šesťkrát

Schranzovi vtedy narástli krídla a svoju aktivitu zúročil pred prestávkou druhým gólom po rohovom kope," napísali Česi.

Na Slaviu tak najmä vďaka Schranzovi čaká o niečo jednoduchšia odveta, ktorú odohrajú v Košiciach. Tie sa stali pre ukrajinského zástupcu prechodným domovom.

„Na odvetu sa teším, ale to aj Jakub Hromada, ktorý nám ukáže svoje mesto. Hral som tam na starom štadióne, som zvedavý na novú arénu. My, Slováci, sa tam budeme cítiť ako doma,“ reagoval šťastný strelec.

Predvedie čoskoro 30-ročný hráč svoje umenie aj „doma“?

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #Slavia Praha #Ivan Schranz #SC Dnipro-1