Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oslabená Slavia si poradila s Dniprom aj vďaka gólom Schranza. Zrinjski skóroval do hodiny šesťkrát

Slovenský futbalista Ivan Schranz sa výrazne zaslúžil o víťazstvo Slavie Praha nad Dnipro-1 3:0 v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy. V domácom stretnutí strelil prvé dva góly českého vicemajstra.

10.08.2023 21:03 , aktualizované: 23:19
Ivan Schranz Foto:
Ivan Schranz.
debata

Schranz nastúpil na pravom krídle a za „zošívaných“ odohral celý zápas. Skóre v Edene otvoril už v 5. minúte, keď v päťke šikovne tečoval do siete center Lukáša Masopusta. Druhý gólový moment prišiel v 37. minúte.

Loptu z rohového kopu predĺžil na zadnú žrď hlavičkujúci Mick van Buren a slovenský reprezentant ju zblízka poslal nekompromisne do odkrytej brány. V 51. minúte dopravil loptu do siete aj Václav Jurečka, ale jeho gól neplatil pre ofsajd.

10. Slovan vs Haifa Čítajte rozhovor Mourinha nezaujímalo, čo si myslia ostatní, nemusí ani Weissa. Pripravil Slovan tak, že Haifu ubehal

Slavia síce od 58. minúty dohrávala s 10 hráčmi, keď Igoh Ogbu dostal červenú kartu po tom, ako vo výskoku trafil kopačkou súpera, ale aj v oslabení dokázali domáci skórovať. Triumf spečatil v 81. minúte Conrad Wallem. Ďalší Slovák v drese pražského tímu Michal Tomič do hry nezasiahol.

Odveta sa uskutoční o týždeň 17. augusta v Košiciach, kde našiel ukrajinský tím prechodný domov pre vojnový stav vo svojej krajine. Zdolaný z tohto súboja sa stretne v play off o skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy (EKL) s víťazom dvojzápasu Lech Poznaň – FC Spartak Trnava.

11. Slovan vs Haifa Čítajte aj Prehra Slovana: Problém po 224 sekundách, Kuckov moment aj paráda na veľkoplošnej obrazovke

Racing Genk v základnej zostave so slovenským stredopoliarom Patrikom Hrošovským prehral na pôde Olympiakosu Pireus 0:1. O tesnej výhre gréckeho tímu rozhodol gól Konstantinosa Fortounisa z úvodnej minúty.

Zrinjski Mostar, ktorý v 2. predkole Ligy majstrov nestačil na Slovan Bratislava (0:1, 2:2), rozstrieľal doma Breidablik Kopavogur 6:2. Šampión Bosny a Hercegoviny viedol už v 56. minúte 6:0, až potom zvoľnil tempo a dovolil islandskému súperovi skorigovať výsledok.

Poľsko SR Šport Futbal EKL 3. predkolo Poznaň Trnava Čítajte aj Početný tábor Trnavčanov v modro-bielom pekle, nekompromisný Štetina. Pozrite si snímky z Poznane

K postupu do play off o skupinovú fázu EL sa výrazne priblížil aj úradujúci švédsky majster BK Häcken. V úvodnom zápase 3. predkola zvíťazil na pôde litovského Žalgirisu Vilnius 3:1 a vytvoril si tak výbornú pozíciu pred odvetou.

V ďalšom stretnutí si azerbajdžanský zástupca FK Karabach poradil v Baku s HJK Helsinki 2:1.

Poľsko SR Šport Futbal EKL 3. predkolo Poznaň Trnava Čítajte aj Trnava čelila veľkému tlaku, z Poľska si napokon odnáša prijateľnú prehru. Gašparík: Všetko je otvorené

Prvé zápasy 3. predkola EL:

FK Karabach – HJK Helsinki 2:1 (0:0)
Žalgiris Vilnius – BK Häcken 1:3 (0:1)
Slavia Praha – Dnipro-1 3:0 (2:0) /I. Schranz odohral celý zápas, v 5. a 37. min skóroval, M. Tomič na lavičke (obaja Slavia) náhradníkov/
Šeriff Tiraspoľ – BATE Borisov 5:1 (2:0)
Olympiakos Pireus – Racing Genk 1:0 (1:0) /P. Hrošovský (Genk) celý zápas/
Zrinjski Mostar – Breidablik Kopavogur 6:2 (5:0)

Nočná mora z Haiti. Ohlasy na duel Slovan - Haifa Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Šanca na historický kúsok či nočná mora Milana...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Ivan Schranz #SC Dnipro-1