Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spartak postúpil vďaka šťastiu a rarite. Slovanu chýbalo trnavské srdce, potrebuje inventúru. Tréner Weiss? Pohráva sa s myšlienkou na odchod

Obom tímom držal palce, aby pomohli slovenskému klubovému futbalu. Slovanu i Trnave sa to podarilo, hoci nálada Ladislava Molnára (62) zostala trochu ponurá.

02.09.2023 06:57
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss st. po prvom zápase play off Európskej ligy proti Arisu Limassol.
debata (26)

Bíli andeli zvládli nadplán a do tretice zložili reparát v play off Európskej konferenčnej ligy. V jej skupine si zahrá aj Slovan po tom, čo vypadol s Arisom Limassol v boji o skupinu Európskej ligy.

„Slovan urobil to, čo v uplynulej sezóne – uhral si EKL. Vždy je to lepšie ako nič. Lenže ambície boli nastavené vyššie, preto sa v Slovane nehovorí o úspechu, ale skôr cítiť nespokojnosť.“

Čo znamená pre slovenský futbal, že si dvaja odvekí rivali zahrajú v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy?

Je to veľký úspech. Je to síce tretia liga, ale počíta sa to. Škoda, bola šanca aj na druhú ligu, ale Slovan ju prepásol. Obom som držal palce, lebo je to pre slovenský futbal dôležitý úspech.

Má tento štvrtkový úspech pachuť kvôli hanebnej prehre Slovana v Limassole 2:6?

Je tam škvrna na tomto peknom dni. Slovanu posledný zápas v play off nevyšiel v absolútne v ničom. Som zvedavý, akú stopu zanechá tento zápas nielen na hráčov, ale aj na klube samotnom. Čo sa po ňom stane.

Očakávate zmeny?

V nedeľu ich čaká ligový zápas s náročným súperom z Podbrezovej, potom je reprezentačná prestávka. Ak sa nechcú belasí dostať do problémom aj v lige, musia ho zvládnuť. Po ňom príde inventúra.

weiss Čítajte viac Frustrovaný Weiss po debakli: Trénersky najhorší zápas. Človek niečo očakáva, ale realita je iná

Je v hre aj odchod trénera Vladimíra Weissa st.?

Odmietam polemiky, kedy by mal tréner skončiť. O tom, kedy stačilo, rozhodne majiteľ alebo kouč samotný. Myslím si, že pri inom trénerovi by sa tá stolička pod ním poriadne zatriasla.

Pri tých, ktorí o svojich kvalitách nemusia toľko presviedčať, sa na veci pozerá inak. Adrián Guľa vypadol hneď v úvode EKL a aj po studenej sprche je v Dunajskej Strede.

Je to skôr v pozícii, že si tréner Weiss st. povie, kedy sám chce skončiť, kým Guľa takú silu ani autoritu nemá?

Toto tvrdenie nie je ďaleko od pravdy. Keď som videl vyjadrenie trénera Weissa st. bolo zaujímavé.

V čom?

Podľa mňa sa zahráva aj s touto možnosťou. Iste do toho bude mať čo povedať aj majiteľ Slovana. Veľa však bude záležať na rozhodnutí Weissa a tom, ako vidí svoju budúcnosť.

Slovan dostal pod seba dvoch slabších súperov, Trnava dvojicu silnejší. Zaslúži si Spartak pochvalu?

Určite, ale krotil by som priveľký entuziazmus. Slovan urobil to, čo v uplynulej sezóne – uhral si EKL. Vždy je to lepšie ako nič. Lenže ambície boli nastavené vyššie, preto sa v Slovane nehovorí o úspechu, ale skôr cítiť nespokojnosť.

Teraz budú potrebovať reštart. Realizačný tím má dostatok skúsenosti s európskymi súťažami. Niečo sa však musí udiať v kabíne. Slovan sa takto prezentovať nemôže.

Pre takú značku je to nedôstojné a všetci sme z toho sklamaní. Slovanisti, neprajníci i priaznivci slovenského futbalu.

Tomáš Suslov Čítajte viac Slovan môže na mladého Suslova zabudnúť. Slovenský enfant terrible ide do špičkovej ligy ku svojmu krajanovi

A čo Trnava?

Javí sa, že vyradila silnejšie kluby. Nemyslím si, že Lech či Dnipro-1 sú extra silní. Proti Ukrajincom takticky i mentálne výborne pripravenému Spartaku pomohla šťastena i rarita.

Šťastena sa pridá na stratu mužstva, ktoré ide za ňou a vydá zo seba viac ako súper. Na druhej strane to inak nešlo, pretože súper dostal v dvojzápase štyri červené karty.

Povedzme si na rovinu, je to rarita. Je na vás novinároch, aby ste sa pozreli do histórie, či sa niečo také jednému klubu stalo v dvojzápase.

Nič podobné som nenašiel…

Ani ja si na nič podobné nepamätám. Trnave to zahralo do karát. Miestami ôsmi hráči Dnipra v predĺžení dobýjali bránku Trnavy, ktorá nakoniec ubránila postupové víťazstvo.

Vydali zo seba všetko, bolo tam srdce, túžba ísť ďalej a aj dobrá organizácia hry. Ak to urobíte, skôr súpera nachytáte, hoci je papierovým favoritom.

Slovan sklamal, Trnava uspela - ohlasy médií Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Potupa pre slovenského šampióna, zostala mu...

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Ladislav Molnár