Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historický úspech po neospravedlniteľnej hanbe. Trnava zatriasla koeficientom, Slovan zaň ďakoval Bohu

Mať súčasne dve slovenské futbalové mužstvá v hlavnej súťaži európskych pohárov je úspech. Nevídaný. Historický. Zaslúžený.

01.09.2023 09:47
Slovan - Trnava 7 Foto:
Radosť futbalistov Trnavy.
debata (4)

A predsa po štvrtkovej definitíve skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy pre Slovan i Spartak zostáva v ústach pachuť…

Zanechali ju belasí. Tí istí, ktorí doma proti Maccabi Haifa i Arisu Limassol ukázali parametre kvalitnejšej medzinárodnej súťaže, uzavreli svoju púť predkolami hanebne.

Prehra 2:6 sa inak nazvať nedá. Nebola by ospravedlniteľná s Haifou, ktorej chýbal do Ligy majstrov poriadny kus a nie to ešte s Arisom Limassol.

Cyperská liga má kvalitu. Platí to už viac ako dekádu. Kto tamojšiu súťaž vyhrá, musí niečo vedieť. Avšak prehrať tenisovým výsledkom v pohárovej Európe s mužstvom podobného rangu je zlý signál.

SR Futbal EKL play off odveta Dnipro 1 Trnava KEX Čítajte viac Potupa pre slovenského šampióna, zostala mu opäť len tretia liga. Ukrajinci nariekajú nad červenými kartami

Slovan vyťažil skupinu EKL z výborného koeficientu. Vybojoval si ju v ostatných sezónach. Chvalabohu. Lebo v tejto poslal pod seba iba dve slabé mužstvá – Swift Hesper a Zrinskij Mostar. Na klub s takým zázemím je to nedostatočná vizitka.

Cesta Spartaka do európskeho pohára číslo tri bola podstatne náročnejšia. Pravda, opäť za to môže národný i trnavský koeficient. Bílí andeli ho však otočili na ruby, zatriasli s ním a zaslúžene si minimálne na jeseň zahrajú medzi širšou špičkou.

Vytrápili sa vonku s lotyšskou Audou. Hrali nepozerateľný futbal v Poznani. Zahodili šancu rozhodnúť dvojzápas s Dniprom v prvom domácom súboji, keď vyťažili z hodiny a pol trvajúcej presilovky len remízu.

A predsa…

Lotyšov Spartak doma prevalcoval. Poliakov vytrestal za ich – už tradičné – silácke reči najlepším výkonom v sezóne. Ukrajincov devastovaných bojovými podmienkami na prípravu a červenými kartami dorazil v predĺžení.

Trnava postúpila zaslúžene. Zdolala dve silnejšie mužstvá. Kvalitou, zápalom, organizovanosťou. Keby sa to podarilo aj ich rivalom z Tehelného poľa, vyzerali by tieto riadky úplne inak. Škoda…

Zápasy Slovana a Trnavy v obrazoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Slovana v Limassole. Belasí...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava