Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákovi, ktorý prispel k demontáži Slovana, sa splnil sen: Ani neviem, čo som vpredu robil

Slovenský futbalista Július Szöke si po štvrtkovej odvete play off Európskej ligy odniesol dva cenné skalpy.

01.09.2023 09:19
Szöke Aris slovan Foto: ,
Július Szöke v drese Arisu Limassol počas zápasu proti Slovanu Bratislava.
debata (1)

Prvým bol triumf nad Slovanom Bratislava 6:2, ku ktorému prispel aj gólom, druhý získal po zápase, keď dostal vytúžený dres od Juraja Kucku.

Dvadsaťosemročný stredopoliar pôsobí od roku 2016 v zahraničí, postupne sa cez kazašský Šachter Karagandy, bieloruský Šachťor Soligorsk a izraelský klub Ironi Kirjat Šmona dostal do Arisu Limassol.

weiss Čítajte viac Frustrovaný Weiss po debakli: Trénersky najhorší zápas. Človek niečo očakáva, ale realita je iná

Netají sa však, že je fanúšik Slovana a pozorne sledoval jeho púť v európskych súťažiach aj v uplynulých sezónach.

Keď Aris narazil na „belasých“ v play off Európskej ligy, Szöke mal radosť nielen z toho, že si zahrá proti krajanom, ale aj preto, lebo v drese slovenského majstra pôsobí Juraj Kucka. A to je hráč, ktorého považuje futbalista Limassolu za svoj vzor.

Vymeniť dres s kapitánom Slovana si chcel hráč cyperského majstra už na Tehelnom poli, no tréner Špilevski ho vystriedal v 77. minúte a po zápase na seba na trávniku nenarazili. Vytúžená chvíľa pre Szökeho prišla vo štvrtok na limassolskom štadióne Alphamega.

Zápasy Slovana a Trnavy v obrazoch Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Momentka zo zápasu Slovana v Limassole. Belasí...

„Ďuro prišiel sám za mnou. Chcel aj on môj dres, čo ma teší. Splnil sa mi jeden zo snov, som rád, že bol taký milý. Veľmi si to cením,“ povedal pre TASR slovenský stredopoliar.

O tom, že Szöke fandí Slovanu, vedel aj tréner Weiss, ktorý na tlačovke v Bratislave uviedol, že ako hráč je nenápadný, no veľmi cenný.

„Ja som počul, čo povedal tréner Weiss. Teší ma to. Zachytil som, že sa na moju adresu vyjadril aj Juro. Bolo mi počas zápasu hlúpe pýtať si dres, lebo výsledok bol aký bol, sám by som bol nervózny. Ale bol milý a sám prišiel a dal mi ho. Naozaj si to veľmi cením,“ dodal Szöke.

Gasparik a Bukata Čítajte viac Žolík Trnavy si musel zobrať tabletky, aby mohol nastúpiť. Má v sebe niečo výnimočné, vraví Gašparík

Aris sa vďaka triumfu dostal do skupinovej fázy Európskej ligy, jeho hráči netrpezlivo čakali na piatkový žreb. Naraziť môžu aj napríklad aj na slávny FC Liverpool, Szöke však nemá tento tím veľmi v láske. „Nemám ich rád, tak nech prídu a rozdáme si to s nimi. Ja som fanúšik Arsenalu,“ vyjadril sa.

V odvete proti Slovanu skóroval v 24. min a zvýšil na 2:0. Ako defenzívny stredopoliar veľa gólov nedáva.

„Sám neviem, čo som tam vpredu robil. Spoluhráči sa ma pýtali, že kam som to bežal… Ešteže sa to podarilo, lebo tréner by ma zrejme ‚zdrbal‘, keďže by som chýbal v obrane. Som šťastný, že som prispel k výhre,“ dodal Slovák v drese Arisu do kamery RTVS.

Slovan sklamal, Trnava uspela - ohlasy médií Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Potupa pre slovenského šampióna, zostala mu...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #futbal #slovan #Július Szöke #Aris Limassol