Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružomberok prehral aj v odvete

Futbalisti MFK Ružomberok prehrali v odvete 3. predkola Ligy majstrov doma s CSKA Moskva 0:2 a po výsledku 0:3 v prvom zápase sa so súťažou lúčia. Vo futbalovej Európe však ešte zostávajú, pretože 13. septembra ich čaká súboj v 1. kole Pohára UEFA. O ich súperovi rozhodne štvrtkový žreb.

23.08.2006 19:53 , aktualizované: 22:20
Hajdúch, Carvalho Foto:
Daniel Carvalho z CSKA Moskva prekonáva brankára Ružomberka Ľuboša Hajdúcha a ruský tím viedol v odvete 1:0...
debata

Odveta 3. predkola Ligy majstrov
MFK Ružomberok – CSKA Moskva 0:2 (0:2)
/prvý zápas 0:3, postupuje CSKA/

  • Góly: 4. Carvalho, 28. Love. Rozhodca Olegário Benquerenca (Port.), bez kariet, 4715 divákov. Prvý zápas 0:3, postupuje CSKA
  • MFK Ružomberok: Hajdúch – Siva, Dvorník, Laurinc, Pospíšil – Žofčák, Sapara, Sedlák (68. Dovičovič), Božok (68. Tomčák) – Rák, Nezmar (77. Babnič)
  • CSKA Moskva: Akinfejev – Ignaševič, Šemberas, A. Berezuckij – Krasič (85. Gusev), Aldonin, Joao, Rahimič, Dudu – Carvalho (69. Olič), Vagner Love (46. Žirkov)

Sen o postupovej šanci sa Liptákom rozplynul už v 4. minúte, keď sa špílmacher CSKA Brazílčan Carvalho, po prihrávke krajana Vagnera Lova, preštrikoval domácou obranou a pohodlne ľavačkou otvoril skóre. Tento moment rozvášnil fanúšikov hostí, ktorí vhodili na ihrisko niekoľko svetlíc a tým znemožnili pokračovať v stretnutí. Hlavný rozhodca Portugalčan Benquerenca napokon v 6. minúte duel prerušil a hráči na jeho pokyn odišli do kabín. Po osemminútovej prestávke sa na trávnik vrátili a zápas pokračoval.

Chybná rozohrávka Sivu umožnila Carvalhovi vysunúť Vagnera, ktorý však v 12. minúte vo vyloženej šanci len opečiatkoval ľavú žrď Hajdúchovej bránky. O minútu neskôr opäť pohrozil osamotený Vagner, ale jeho strelu domáci brankár vyrazil. Jednoduchosť futbalu ukázal CSKA opäť v 28. minúte. Pravý záložník Krasič preniesol dlhým pasom loptu na ľavú stranu, kde bol voľný Carvalho, ktorý oplatil Vagnerovi gólovú prihrávku z úvodu zápasu a brazílsky kanonier zvýšil na 2:0.

Ružomberčania pohrozili v 34. minúte, keď kapitán Sapara prenikol do šestnástky CSKA, prihral Rákovi, ale jeho pokus zblokovala obrana hostí. Následná strela Pospíšila skončila rovnako v obrannom vale ruského tímu. Domáci sa v neustálom hustom daždi snažili nájsť slabé ohnivko v zadných radoch CSKA, ale nedarilo sa im to ani po zemi, ani vzduchom, kde kraľovali urastení ruskí zadáci. V nadstavenom čase prvého polčasu mohol zvýšiť náskok CSKA Aldonin, ale mieril len do pravej žrde.

Druhá polovica zápasu priniesla málo atraktívny futbal. Ružomberčania sa márne snažili aspoň o skorigovanie nepriaznivého výsledku a hráči ruského mužstva hrali v tréningovom tempe len to, čo potrebovali a pokojne kontrolovali dianie na trávniku.
V drese slovenského majstra hýril aktivitou a snahou najmä Sapara, ku ktorému sa občas pridali Božok so Žofčákom. Ich polostrely alebo prihrávky na číhajúceho útočníka Nezmara však neboli účinné. Výnimkou bola 67. minúta, v ktorej mali Ružomberčania dve veľké šance. Najprv Nezmar po Božokovej prihrávke mieril tesne vedľa a v nasledujúcej akcii sa dostal do brejku Žofčák, no jeho dobrú príležitosť zmaril úspešným zákrokom gólman Akinfejev.

V 87. minúte pripravil šikovný Žofčák najväčšiu gólovú šancu pre striedajúceho Babniča, ten však úplne voľný z niekoľkých metrov neprekonal ruského gólmana. Ružomberskí hráči tak zakončili dvojzápas proti kvalitnému ruskému súperovi bez streleného gólu. A to v závere mohol ešte zvýšiť vedenie CSKA chorvátsky útočník Olič, ale jeho dve strely Hajdúch vyrazil.

František Komňacký, tréner Ružomberka: „Chcem poblahoželať súperi k postupu, má vysoké ciele, budeme im držať palce. Karty boli už rozdané po zápase v Moskve a v odvete hneď na začiatku definitívne, lebo sme nedokázali držať krok so súperom v jeho presnej kombinácii, nápaditých akciách. Mrzí ma, že sa nám nepodarilo streliť aspoň jeden gól, bol by pre naše málo skúsené mužstvo veľkou odmenou.“
** **
Valerij Gazzajev, kouč CSKA:
„Chcel by som sa ospravedlniť za incident na začiatku zápasu, čo negatívne išlo na vrub klubu, no spôsobili to fanúšikovia, my nie. Inak celé mužstvo hralo dnes veľmi dobre, už v prvom polčase sme hrali to, čo sme potrebovali, všetko sa nám splnilo, čo sme si zaumienili. V druhom polčase sme poľavili, už s tým vedomím, že sme vedeli o našom postupe.“ .{target:}":[http://futbal.pravda.sk/db_online.asp?…]

debata chyba