Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diablov vnuk. Miláno s Maldinim je späť

Dedko sa historického momentu nedožil. Hrdý otec tlieskal v stoji.

27.09.2021 21:00
Daniel Maldini Foto: ,
Daniel Maldini.
debata

Po siedmich sezónach je AC Miláno späť v Lige majstrov. V utorok večer nastúpi doma proti Atléticu Madrid. A to nie je jediný emotívny návrat, ktorý Rossoneri prežívajú.

V sobotu sa v ich drese do streleckej listiny zapísal Daniel Maldini. Devätnásťročný útočník prispel k výhre 2:1 nad Speziou. Tri body sú cenné, ale návrat slávneho mena na San Siro má pre AC nevyčísliteľnú hodnotu.

„Od Cesareho, cez Paola až k Danielovi. Milánska dynastia pokračuje. Diablovým vnukom,“ napísal Corriere dello Sport.

Ciro Immobile Čítajte viac Juventus sa dostáva na víťaznú vlnu. Rímske derby korisťou Lazia

Taliansky denník pripomenul prezývku prvého z rodu Maldiniovcov. Danieleho dedko Cesare prestúpil do AC z Triestiny v roku 1954.

Odohral 412 stretnutí, získal štyri talianske tituly a raz tamojší pohár, Ligu majstrov i Pohár víťazov pohárov. Zomrel 3. apríla 2016 ako 84-ročný.

Jeho syn Paolo je momentálne športovým riaditeľom AC. Premiérový gól syna Daniela sledoval z tribúny. V červeno-čiernom drese absolvoval 902 zápasov. Vo vitríne ma päť trofejí Ligy majstrov i Európskych superpohárov či sedem zo Serie A.

„Otec na mňa kladie vysoké nároky, ale v prvom rade to pre mňa bude vždy ocino,“ usmieval sa Daniel Maldini po súboji so Speziou.

Mladík nechcel strážiť defenzívu ako jeho dedo a otec. Vybral sa proti prúdu. Snaží sa presadiť ako útočník či ofenzívny stredopoliar. S menom Maldini to v Miláne nikdy nemal, nemá a ani nebude mať ľahké.

Bruno Fernandes Čítajte viac Cristiano, kopni to ty, deptal súpera starý známy drzáň. Úspešne

„Viem, čo obaja pre klub odviedli. Vyrastal som na tých historkách. Sú neuveriteľné. Ťahalo ma to dopredu, baví ma strieľať góly i tvoriť hru. Chcem ísť svojou cestou,“ pripomenul najmladší z dynastie Maldiniovcov.

Tá vedia po ceste gólov a asistencií, nie čistých kont. Bude zaujímavé sledovať oba milánske návraty – medzi európsku elitu i s menom Maldini na listine strelcov.

„Vtedy to boli skvelé časy. A teraz? Máme mladý tím, ambíciu vrátiť sa medzi najlepšie mužstvá a Maldiniho medzi sebou. Tieto časy sú ešte lepšie,“ teší sa Massimo Ambrosini. Iba výsledky ukážu, či má niekdajší spoluhráč prostredného z Maldiniovcov pravdu…

Utorňajší program LM:
A-skupina: 21.00 Paríž – Manchester City, Lipsko – Bruggy, B: 21.00 Porto – Liverpool, AC Miláno – Atlético Madrid, C: 18.45 Ajax – Besiktas, 21.00 Dortmund – Sporting, D: 18.45 Šachtar – Inter, Real – Tiraspoľ.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #AC Miláno #Paolo Maldini #Cesare Maldini #Daniel Maldini