Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Spartu sa to kvôli rasizmu valí. Vysvetlenie chce počuť jej generálny partner

Mobilný operátor T-Mobile si kvôli rasistickému správaniu časti fanúšikov futbalovej Sparty Praha v utorňajšom úvodnom dueli 3. predkola Ligy majstrov s Monakom (0:2) pozve vedenie klubu na schôdzku.

04.08.2021 17:06
Sparta fanúšikovia Foto: ,
Chuligáni Sparty Praha.
debata (3)

Generálny partner klubu požaduje prešetrenie incidentu a navyše chce poznať konkrétne opatrenia proti takýmto prejavom. T-Mobile o tom informoval na twitteri. Sparta oficiálne vyhlásenie nevydala.

Hráči Monaka vrátane trénera Nika Kovača sa sťažovali u rozhodcu na správanie divákov voči strelcovi prvého gólu Aurélienovi Tchouaménimu. Hlásateľ domácich priaznivcov upozornil, že v prípade opakovania rasistických urážok hrozí ukončenie zápasu. Po zhruba trojminútovej pauze sa pokračovalo v hre, ale po záverečnom hvizde sa opäť z „kotla“ ozvali škreky.

Sparťanskí hráči sa rozlúčili len s fanúšikmi na hlavnej tribúne, ku „kotlu“ na ďakovačku u%z nešli. Zamieril k nemu iba kapitán Bořek Dočkal, ktorý sa snažil na divákov apelovať.

„Správanie niektorých fanúšikov Sparty je nám cudzie a absolútne proti našim hodnotám. Pozveme vedenie klubu na schôdzku. Budeme chcieť nielen prešetrenie rasistického incidentu, ale počuť, aké opatrenia chce klub urobiť,“ uviedol vo vyhlásení T-Mobile.

Problémy s rasizmom sa na Sparte objavili už úvodnom ligovom kole voči olomouckému defenzívnemu univerzálovi Florentovi Poulolovi, po ktorom disciplinárna komisia Ligovej futbalovej asociácie začala s klubom konanie. Dvadsaťštyriročný rodák z Martiniku chcel odísť z ihriska, ale po podpore od spoluhráčov nakoniec zápas dohral.

Problémy so správaním svojich priaznivcov mal aj iný pražský klub Slavia. V ročníku 2018/19 dostal za ich výtržnosti pri dueli základnej skupiny Európskej ligy v Kodani pokutu 20 000 eur.

OH v Tokiu v obrazoch - 13. deň Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Čínska skokanka do vody Quan Hongčan na 10 m...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Monaco #AC Sparta Praha