Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrekot opíc na Sparte. Francúzi vraj v Prahe zdolali rasizmus

Stredobodom pozornosti mala byť gólová oslava. Prekryli ju však zvuky z tribún.

04.08.2021 09:04
Sparta Praha Foto: ,
Futbalisti Sparty Praha na archívnej snímke.
debata (12)

Keď v 37. minúte prvého zápasu 3. predkola Ligy majstrov medzi pražskou Spartou a Monakom strelil hosťujúci Aurélien Tchouaméni gól, prišla z domáceho fanúšikovského kotla okamžitá reakcia.

Sparťanskí priaznivci „ocenili“ kúsok hráča tmavej pleti hádzaním plastových kelímkov na ihrisko a zvukmi pripomínajúcimi škrekot opíc. Hlavný rozhodca na chvíľu zápas prerušil a čakalo sa, čo bude nasledovať.

Súboj, v ktorom napokon zvíťazil francúzsky zástupca 2:0, sa bez problémov dohral.

„Vyhrali sme síce zápas, ale podstatnejšie je, čo sa stalo po našom prvom góle,“ rozhovoril sa pred médiami monacký tréner Niko Kovač.

ČR Futbal EL 4. kolo H Skupina sparta Čítajte viac Rasistické urážky v Prahe. Rozhodca prerušil zápas

„Toto by sa v 21. storočí diať nemalo. Som však pyšný na reakciu mojich hráčov. Boli nahnevaní, sklamaní smutní. Napriek tomu chceli pokračovať. Nevyhrali len zápas, ale zdolali aj rasizmus,“ dodal bývalý hráč Bayernu Mníchov či chorvátskej reprezentácie.

Kovač síce odsúdil správanie sa sparťanských fanúšikov, no nezaradil ich všetkých od jednej kategórie. Aj on si uvedomuje, že šlo o minoritnú časť z nich.

„To je dôležité zdôrazniť. Bavili sme sa o tom aj s trénerom Pavlom Vrbom. Povedal som mu, že za to nie je zodpovedný,“ uviedol Kovač.

Odveta medzi Monakom a Spartou sa odohrá na budúci týždeň v utorok.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #rasizmus #AC Sparta Praha #AS Monako