Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Niekto musí odísť, vraví Weiss. Penalta? Neviem, či si má hráč na zemi odrezať ruku

Futbalisti slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa ani v ročníku 2021/2022 nepredstavia v skupinovej časti prestížnej Ligy majstrov.

29.07.2021 10:17
SR Futbal LM 2.predkolo 1.zápas Slovan YB Bern BAX Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (8)

„Belasým“ vystavila stopku odveta 2. kvalifikačného kola na trávniku Young Boys Bern, v ktorom podľahli súperovi 2:3, čo v súčte s minulotýždňovou domácou bezgólovou remízou znamenalo ich rozlúčku a presun do 3. kvalifikačného kola Európskej ligy.

"Keď vypadnete, nemôže hovoriť o spokojnosti. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom polčase dominovali domáci, v druhom my.

Dali sme o gól menej, preto sme vypadli,“ uviedol podľa klubového webu tréner bratislavského mužstva Vladimír Weiss st.

Hostia už v 10. min inkasovali z pokutového kopu, ktorého nariadenie nahnevalo šéfa lavičky Slovana.

Tvrdí, že to bola dosť nešťastná penalta. „Neviem, kam má hráč dať ruku na zemi, či si ju má odrezať,“ zamyslel sa 56-ročný skúsený lodivod.

Napriek manku 0:1 mal bratislavský tím čoskoro šancu vyrovnať, ale Brazílčan Rafael Ratao v 21. min svoj pokus z „bieleho bodu“ nevyužil.

Slovan sa vrátil do zápasu, no s LM sa lúči Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Útočník Young Boys Bern Jordan Siebatcheu...

Keď potom Slovan dostal druhý a krátko po prestávke aj tretí gól, zdalo sa, že je rozhodnuté. Dokázal sa však dostať do hry, znížiť na 2:3 a dokonca bol blízko k vyrovnaniu.

"Mužstvo ukázalo, že vie bojovať aj za nepriaznivého stavu, z 0:3 sme sa zdvihli a mohli sme vyrovnať na 3:3. Boli tam dve čisté ruky pred Jabovou (Kankava, pozn.) strelou, ktorú brankár fantasticky vyrazil, nedali sme gól.

Nejdeme domov so zvesenými hlavami. Samozrejme, keď budeme úprimní, tak kvalita bola tak 60 na 40 v prospech súpera.

Postúpil tím, ktorý dal o gól viac, a treba mu zagratulovať. Ideme ďalej, budeme sa snažiť prejsť cez ďalšieho súpera,“ skonštatoval niekdajší kormidelník slovenskej reprezentácie, s ktorou postúpil na MS 2010 v Juhoafrickej republike.

Švajčiarsko SR šport futbal LM 2. predkolo ,odvety Čítajte viac Nedal penaltu, dobiehal trojgólové manko. Slovan v Lige majstrov skončil

Slovan už v minulosti v pohárovej Európe natrafil na súpera z Bernu. V skupinovej časti Európskej ligy 2014/2015 prehral na trávniku Young Boys vysoko 0:5 a na súpera nestačil ani v domácej odvete (1:3).

V 3. kvalifikačnom kole Európskej ligy natrafí tím z Tehelného poľa na Lincoln Red Imps z Gibraltáru.

Weiss st. však naznačil, že v kádri by čoskoro mohli nastať viaceré personálne zmeny. Nie všetci hráči totiž hrajú a pristupujú k svojim povinnostiam podľa jeho predstáv.

„Tí budú musieť odísť,“ skonštatoval na záver.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss