Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan už zažil otrasy po Berne. Dva tímy preskočil len raz

Po takmer siedmich rokoch sa vracia do Bratislavy pätnásťnásobný majster Švajčiarska Young Boys Bern. Keď tu hral naposledy nedopadlo to pre Slovan vôbec lichotivo.

20.07.2021 20:22
Seydouba Soumah Foto: ,
Slovan sa s Bernom stretol naposledy pred viac ako siedmimi rokmi. V skupinovej fáze EL mu podľahol 0:5 a 1:3. Jediný gól belasých strelil Seydouba Soumah.
debata (2)

V skupine Európskej ligy vyhrali hostia 3:1 a už v prvom stretnutí doma nedali belasým nijakú šancu – tešili sa z víťazstva 5:0. Slovan verí, že v 2. predkole Ligy majstrov bude tentoraz favoritovi dôstojnejším súperom.

Na Bern nestačili ani dve legendy

Zaujímavosťou je, že slovanistov viedli na jeseň 2014 proti Bernu dvaja tréneri, legendy, bývalí významní reprezentanti. Práve zápas so švajčiarskym tímom zatriasol Slovanom i jeho trénerom Františkom Strakom.

Vladimír Weiss Čítajte viac Weiss nespoznával svojich. Máme dobré výplaty, musíme ukázať zodpovednosť

V úvodnom zápase I-skupiny prehrali vysoko na pôde súpera, hoci slovanisti tri razy trafili do žrde. Straka sľuboval, že niečo podobné sa už nebude opakovať…

Vzápätí jeho zverenci len remizovali doma s Neapolom 0:0 a oba tieto zápasy prispeli k tomu, že český kouč musel opustiť svoj post.

V ďalších stretnutiach už viedol bratislavský tím nový tréner – Jozef Chovanec. Ani jemu však nevyšla odveta s Bernom, ktorá sa hrala vtedy ešte na Pasienkoch.

Nespokojnosť vládla aj napriek tomu, že práve Bernu strelili belasí svoj jediný gól v šiestich zápasoch skupiny… Postaral sa oň Soumah.

Moha Čítajte viac Ak Slovan postúpi, v 3. predkole môže mať prijateľného súpera

Slovan už nebude favorit

Negatívna skúsenosť so stredajším súperom nemusí slovanistov ťažiť, pretože ani jeden nebol pred siedmimi rokmi v kádri mužstva, tieto zápasy nik z nich nezažil.

Slovan sa na rozdiel od 1. predkola, keď sa stretol so Shamrockom Rovers, predstaví v inej úlohe. Pred týždňom bol favorit, teraz sa dostáva do pozície outsidera.

„Bern je kvalitnejší súper ako Shamrock, ale budeme bojovať a musíme hrať aj sebavedomejšie. Myslím si, že sa nám bude hrať lepšie a ukážeme aj lepší, oduševnený výkon i krajšiu tvár ako naposledy,“ verí tréner Vladimír Weiss.

Jeho syn strelil v Dubline za nepriaznivého stavu pre Slovan (0:2) gól a ten posunul mužstvo do 2. predkola.

Slovan Čítajte viac Slovan sa v Írsku vytrápil. Postup mu vystrelil Weiss

„Bern bude silnejší súper, ale možno sa aj nám otvorí viac priestoru, ukážeme futbal, ktorý vieme a pokúsime sa odohrať vyrovnanú partiu,“ vyjadril sa Vladimír Weiss junior.

Na zápas len tisícka divákov

Slovanisti v množstve príležitostí, ktoré v Lige majstrov doteraz dostali, len jediný raz prešli cez dvoch súperov.

V lete 2014 vyradili New Saints a Sheriff Tiraspol, ale potom už stroskotali na BATE Borisov a ocitli sa v skupine Európskej ligy. Dokonca aj v období Československa, ešte v súťaži s názvom EPM, tím z Tehelného poľa v jednom ročníku zvládol v lepšom prípade maximálne jedného súpera.

Švajčiari zaujali na nedávnych ME, keď postúpili do štvrťfinále. V kádri boli štyria hráči z najvyššej domácej súťaže a z nich jeden z tímu Young Boys.

Dominik Greif Čítajte viac Greif: Slovan má svojskú politiku. Zamietol viacero ponúk, zošrotovalo ma to

Ofenzívny stredopoliar Christian Fassnacht si zahral v osemfinále s Francúzskom a vo štvrťfinále so Španielskom.

Ako informovala oficiálna klubová stránka, už sa zapojil po dovolenke do prípravy a mal by byť trénerovi k dispozícii aj v Bratislave.

Na stretnutie môže do hľadiska Tehelného poľa prísť len tisíc divákov. Lístky poskytol klub zdarma permanentkárom, do predaja išlo len zopár vstupeniek, ktoré si nevyzdvihli.

Zápas sa začína o 20.30, odveta sa uskutoční o týždeň v Berne. Úspešnejší z tejto dvojice sa stretne v 3. predkole podľa všetkého s rumunským CFR Kluž, ktorého teraz čaká gibraltársky Lincoln.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Young Boys Bern