Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Weiss junior sa hádal so Strelcom, kto zahrá penaltu. Tréner: Nie sme na trhu

V Slovane bol na odpis. Nechcený Brazílčan Rafael Ratao sa stal v stredu hrdinom tímu i zápasu. Dvoma gólmi mu pomohol k víťazstvu nad Shamrock Rovers. A nasmeroval ho do 2. predkola Ligy majstrov.

08.07.2021 08:51 , aktualizované: 10:51
SR Futbal LM 1.predkolo Slovan Shamrock BAX Foto: ,
Futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. nepremieňa penaltu v zápase proti Shamrocku.
debata (5)

Tréner Weiss: Viem odpúšťať

Vladimír Weiss s 25-ročným ofenzívnym futbalistom už nerátal. Sklamal ho v závere minulej sezóny. Aj s Nonom a Bajričom. Mali predčasne opustiť tím pred dovolenkami. Nono už z Tehelného poľa odišiel, ale dvaja ďalší v kádri zostali.

"Mal som výhrady, ale vysvetlili sme si to. Dnes je ľahké hráča vyhodiť, ale ťažké je niekoho predať alebo získať. Musel som rešpektovať aj pohľad klubu.

Sú to futbalisti, ktorí majú svoju cenu a Slovan do nich investoval. Ratao sa ospravedlnil a uznal, že jeho postup nebol profesionálny. Dal som mu druhú šancu. Viem odpúšťať."

Rafael Ratao Čítajte viac Slovan vstúpil do 1. predkola triumfom, Weiss ho v závere neprikrášlil

Vyzdvihol jeho prístup v letnej príprave. Juhoameričan pôsobí v Bratislave už tri sezóny, v minulej bol najlepším strelcom belasých, v ligových zápasoch si pripísal 14 gólov.

Vo veľkom štýle vstúpil aj do nového ročníka a írskeho brankára Mannusa prekonal hlavičkou z päťky a na začiatku druhého polčasu strelou zblízka.

Tréner po zápase naznačil, že ak by bolo len na ňom, možno by sa situácia vyvinula inak a Ratao by už nebol v tíme.

"Kritikou som chcel dosiahnuť, aby bolo jasné, čo si hráč môže a čo nemôže dovoliť. Prijal ju a tvrdo pracoval celú prípravu. Zaslúžil si hrať.

Je to gólový hráč, dobrý a skromný chlapec. Niekdy však agenti hráčovi rozvŕtajú, rozbijú hlavu. Balamutia ho. To, čo mu sľúbil, nebolo reálne, ponuky neakceptovateľné.

Teraz je už nohami zasa na zemi, chce hrať za Slovan. Mali sme dlhý rozhovor a jeho výkon proti Rovers bol najlepšou odpoveďou," vysvetľoval Weiss.

Slovan, Shamrock Čítajte viac Úvod bojov Slovana o Ligu majstrov sme sledovali ONLINE

O penalte sa nedohaduje ako na trhu

Zdôraznil, že jeho mužstvo má aj lepšiu tvár, ako ukázalo v úvode nového ročníka.

"Súper ma neprekvapil. Takto hrá aj írska reprezentácia, bojovne, s nasadením, prehrali sme veľa súbojov.

Mali sme hrať rýchlejšie a jednoduchšie. Veľmi sme chceli, čo nám zväzovalo nohy. Vieme a musíme hrať lepšie," hodnotil tréner.

Slovan si vybudoval sľubnú pozíciu pred utorňajšou odvetou. Ale mohol cestovať do Dublinu už len na výlet. Vladimír Weiss junior naskočil z lavičky a spálil dve veľké šance.

Najskôr bežal sám na súperovho brankára a v nadstavenom čase nedal penaltu.

"Nie som úplne spokojný s výsledkom. Mohli sme nastupovať na odvetu pokojnejšie, potrebovali sme dať ešte aspoň gól.

Ale nepoznám na svete hráča, ktorý by nechcel využiť penaltu, alebo takú vyloženú šancu," reagoval na synove možnosti.

Malta SR Futbal EKL 1.predkolo Mosta Trnava Čítajte viac Odveta ako finále. Gašparík po prehre na Malte: Som si istý, že postúpime

Penaltu chcel zahrávať Dávid Strelec, ale po chvíľke dohadovania si loptu postavil Weiss a kopol ju zle. Tréner potvrdil, že pred zápasom nebol jednoznačne určený hráč na pokutový kop.

„Na príprave som povedal, že ak niekto v prípade penalty zoberie na seba zodpovedať, bude to v poriadku. Ak nie, strelca určím. Vlado to zobral na seba, žiaľ, nedal…“

Zareagoval aj na dohadovanie medzi dvoma hráčmi pred jedenástkou. „Také niečo by sa nemalo stávať, to si vysvetlíme na tréningu. Nie sme na trhu, hráme Ligu majstrov,“ uzavrel problém.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Vladimír Weiss st. #Shamrock Rovers