Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan v 1. predkole vyzve írsky šampión Shamrock Rovers

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v 1. predkole Ligy majstrov stretnú s FC Shamrock Rovers.

15.06.2021 12:16
Slovan, futbal Foto: ,
Futbalisti Slovana (zľava) Myenty Abena, Juri Medveděv, Vernon De Marco a Erik Daniel.
debata (1)

Írskeho súpera im prisúdil utorňajší žreb, termíny zápasov sú stanovené na 6./7. júla a 13./14. júla. Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na pôde írskeho majstra v Dubline.

V prvom predkole figuruje 31 majstrov krajín, ktoré sú podľa koeficientu na 20. až 51. mieste s výnimkou Lichtenštajnska, 32 účastníkov skompletizuje 25. júna víťaz predkvalifikácie.

Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila mužstvá do štyroch skupín, Slovan žrebovali v jej sídle vo švajčiarskom Nyone v prvej skupine. Na základe koeficientu bol nasadeným tímom spoločne s Malmö, Legiou Varšava a Lincolnom Red Imps, jeho možnými súpermi boli FC Riga, CS Fola Esch a FK Bodo/Glimt.

Víťazi 1. predkola postúpia do nasledujúcej kvalifikačnej fázy LM, ktorej žreb sa uskutoční v stredu napoludnie. Neúspešné kluby sa presunú do majstrovskej vetvy 2. predkola novovzniknutej Európskej konferenčnej ligy (žreb v stredu o 13.30 h).

"Žreb vnímam ako fakt. Po našom dopoludňajšom tréningu som si hneď našiel odkaz, že hráme so Shamrockom. Je to zrejme najlepšie írske mužstvo, väčšinu mužstva až na pár výnimiek tvoria výhradne domáci hráči.

Určite sa budú prezentovať typickým ostrovným futbalom a žiadna prechádzka to nebude. Ak chceme pomýšľať na pohárovú Európu, musíme cez nich prejsť. Ťažko povedať, či je fakt, že začíname doma, našou výhodou, alebo nie. Záleží na nás, na našom výkone. Mali by sme sa prezentovať dobrou aktívnou hrou a urobiť si doma dobrú pozíciu pred odvetou. Všetko ostatné sú prázdne slová.

Prvý domáci zápas bude zároveň zápasom roka a my musíme byť v takej forme, aby sme ho zvládli," povedal tréner „belasých“ Vladimír Weiss st. na oficiálnom klubovom webe.

Súperov pozná Trnava a Žilina

Slovenskí zástupcovia v 1. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej lige 2021/2022 začnú púť pohárovou Európou doma. Utorkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) prisúdil hráčom MŠK Žilina súpera z Gruzínska, bude ním tím FC Dila Gori.

V rovnakej fáze do hry vstúpi aj FC Spartak Trnava a hrať bude proti FC Mosta z Malty. Prvé zápasy sa uskutočnia 8. júla, odvety o týždeň neskôr. Mená súperov v prípade postupu sa jednotliví účastníci EKL dozvedia v stredu, kedy prebehne žreb 2. kvalifikačného kola už aj s FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Pred žrebom figurovali Žilinčania aj Trnavčania medzi nasadenými mužstvami. Tím spod Dubňa okrem súpera z Gruzínska mohol dostať aj moldavský FC Milsami Orhei, arménsky FC Noah Jerevan alebo FK Podgorica z Čiernej Hory.

Spartaku mohol žreb prisúdiť aj Racing FC Union Luxemburg z Luxemburska, FC Struga Trim-Lum zo Severného Macedónska, FC Honka z fínskeho Espoo alebo Newtown AFC z Walesu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Shamrock Rovers