Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oporou tvrdého orieška je útočník, ktorý zahadzuje tutovky

Najlepšie európske veľkokluby majú na hrote útoku mašinu na góly. Futbalisti Bayernu Mníchov si nevedia vynachváliť Roberta Lewandowského, Paríž Saint-Germain sa opiera o Kyliana Mbappého, Real Madrid ťahá Karim Benzema. Čo meno, to fantastická deviatka.

06.05.2021 14:11
Timo Werner Foto: ,
Timo Werner po neuznanom góle v zápase proti Realu Madrid.
debata

Nie je lacné živiť ich i udržať v kluboch. Ak však chcete uspieť doma i za hranicami, potrebujete góly. Teda – chladnokrvného zabijaka, ktorý potrestá každú chybu súpera. No a potom je tu výnimka. Druhý finalista tohto ročníka Ligy majstrov, Chelsea…

Mohli dať päť, šesť gólov

Jej útok vedie Timo Werner. Má na konte viac ako tridsať zahodených vyložených šancí. Takmer desať zásahov do konštrukcie bránky. A iba dvanásť gólov v 47 stretnutiach. Na posilu za 53 miliónov málo…

Posledný presný zásah však má obrovskú cenu. Nemecký strelec v stredu večer načal Real Madrid hlavičkou do prázdnej bránky. Londýnčania vyhrali v domácej odvete semifinále Ligy majstrov 2:0 a v súčte oboch duelov postúpili vďaka skóre 3:1.

„Nemajú obrovské hviezdy, ale ten tím… To je lahôdka pre oko a tvrdý oriešok pre súperov. Majú vynikajúcu rovnováhu medzi útokom a defenzívou. Real bol väčšinu zápasu pod tlakom,“ povedal pre Movistar Santiago Canizares.

Bývalý brankár Realu Madrid a španielskej reprezentácie nebol jediný, kto žasol nad sebavedomým výkonom i obrovskou streleckou nemohúcnosťou domácich.

„Dominovať proti Realu Madrid v oboch zápasoch? Mohli im v odvete dať päť, šesť gólov. To dokážu len veľké mužstvá. Neveril som týmto mladíkom. Ich kvalita a mentálna odolnosť z nich robia vynikajúce mužstvo,“ pridal sa expert BT Sport Steve McManaman.

Anglické finále

Chelsea otvorila skóre po polhodine hry. Muž zápasu N'Golo Kanté rozbehol útočnú akciu, ktorú chcel gólovo zakončiť Kai Havertz. Jeho lob ponad brankára Realu Thibauta Courtouisa mal jedinú chybu. Obtrel sa o brvno. Lopta však padala presne tam, kde na ňu čakal Werner.

„Hovoril som mu, že lopta musela padať celú večnosť. Som za neho veľmi rád. Útočníci sa hodnotia podľa gólov a asistencií, ale to je iba kúsok celkového obrazu. Má obrovskú chuť to zlomiť a veľmi tvrdo pracuje,“ pochválil spoluhráča Mason Mount.

Ben Chilwell, Antonio Rüdiger Čítajte viac Zaslúžený postup Chelsea, uznal Zidane. Vysmiaty Hazard rozzúril fanúšikov

Anglický supertalent v druhom polčase zahodil jednu z mnohých tutoviek domácich, ale nakoniec sa aj on zapísal do streleckej listiny. S dvojicou nemeckých spoluhráčov Werner – Havertz si výborne rozumie.

„Je to ako hrať s dvomi kamarátmi na dvore. Veľká zábava a pekné góly,“ vravel Werner pred časom.

O necelý mesiac čaká hráčov Chelsea i Manchestru City zápas ich života. Poslednú májovú sobotu si to favorit a líder anglickej Premier League a jeho vzdialený prenasledovať rozdajú o trofej Ligy majstrov.

Generálkou bude sobotňajší vzájomný duel na Etihad Stadium v rámci 35. kola anglickej ligy.

„Je to neskutočný úspech, ale finále si nechodíte zahrať, chcete ho vyhrať,“ doplnil Werner.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Chelsea FC