Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smrť Mahrezovi schladila hlavu a priniesla víťazné karty

Už v 71. minúte bolo všetko jasné. Manchester City viedol nad parížskym Saint-Germain v semifinálovej odvete Ligy majstrov 2:0 (v prvom zápase zvíťazil 2:1). Aj futbalové zázraky sa dejú. Lenže v desiatich - červenú dostal Ángel Di María - sa sebavedomí hostia rozpadli. Fyzicky i mentálne.

05.05.2021 15:04
Riyad Mahrez Foto: ,
Riyad Mahrez strieľa gól Parížu St. Germain.
debata

„Dominovali sme. Mohli sme dať aj viac ako dva góly. Paríž stratil nervy, veľmi nás kopali,“ vravel po utorňajšom zápase Riyad Mahrez.

Práve on bol hlavným hrdinom prvého i odvetného súboja. Zo štyroch gólov do siete Keylora Navasa strelil tri. A v 71. minúte ukázal niečo, čo ho zdobí celý život.

Pokoj.

Žiaľ, k zisku najsilnejšej vlastnosti mu dopomohla rodinná tragédia…

Ángel Di María Čítajte viac Do City vrazili 2 miliardy, kým sa dostali do finále. PSG hneval vulgárny rozhodca

Parížan bodol Paríž

Stredopoliar PSG Mauro Verratti je inteligentný futbalista. Jeho schopnosť dirigovať tempo hry je výnimočná. Presne si vie spočítať dve a dve.

Necelých dvadsať minút pred koncom semifinálovej odvety so City mu bolo jasné, ktoré mužstvo si 29. mája na Atatürkovom olympijskom štadióne v Istanbule zahrá vo finále.

Rozbehol sa na Mahreza a chcel si na ňom otlačiť kolíky kopačiek. Alžírsky reprezentant však nechcel prísť o zápas svojho života. Nielenže sa nenechal vyprovokovať horkokrvným rodákom z Pescary, ale vďaka šikovnosti ho zosmiešnil.

„Vidíte to, mládež? Takto to vyzerá keď viete a keď neviete pracovať s emóciami,“ poznamenal komentátor BT Sport Glenn Hoddle.

Mahrez vstával v stredu ráno s úsmevom. Velebia ho spoluhráči, tréner Pep Guardiola, experti, britská i francúzska tlač. Nezabudla, že sa šikovný krídelník narodil na predmestí Paríža.

„Parížan bodol Paríž a ten nevie, či má udržať Neymara s Kylianom Mbappém alebo sa posunúť ďalej a vybudovať súdržnejší tím. Ak totiž chcete, aby váš strom rástol do krásy, niekedy musíte odpíliť najkrajšie konáre,“ napísal Le Parisien.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RM26 (@riyadmahrez26.7)

Nezabudni, odkiaľ si

Aj prestížny denník z francúzskej metropoly s údivom sledoval nevšedný príbeh Mahreza. Život utečenca v novej krajine, to nie je pre slabé povahy. Mahrezov otec Ahmed sa snažil, aby jeho šikovný syn na predmestí Paríža pociťoval odlišnosti čo najmenej.

Pracoval od svitu do mrku, veľakrát aj v dvoch zamestnaniach. Chcel talentovanému Riyadovi zaistiť všetko, čo potrebuje, aby si splnil futbalový sen. A počas leta ho posielal domov – do Alžírska.

„Nikdy nezabudni, odkiaľ pochádzaš, vravieval mi,“ spomínal Mahrez.

Pred pätnástimi rokmi ho zasiahla strašná správa. Ahmed dostal infarkt a zomrel. Dovtedy pôsobil Riyad na ihrisku ako buldog so šikovnými nohami.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RM26 (@riyadmahrez26.7)

Ako totiž zastavíte šikovnejšieho hráča? Znepríjemníte mu to, presne ako to v utorok chcel spraviť Veratti. Po smrti otca sa však v Mahrezovi čosi zlomilo.

„Dosť to so mnou zamávalo. Možno som začal brať veci serióznejšie. Dospel som, ale najmä – začala mi ísť karta. Možno to bolo len v mojej hlave a ja som sa presvedčil, že chcem byť profesionálom,“ spomína na neľahké a zlomové obdobie.

Tridsaťročný niekdajší hráč Le Havre či Leicestru je na vrchole kariéry.

„Konečne je tu finále,“ tešil sa po vyradení rodného Paríža.

Spraví s Manchestrom posledný krok?

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Paríž St. Germain #Riyad Mahrez