Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o finále sa začal remízou. V lepšej pozícii je Chelsea

Futbalisti Real Madrid remizovali v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov 2020/2021 s Chelsea Londýn 1:1.

27.04.2021 23:09
Karim Benzema, Chelsea Foto: ,
Karim Benzema strieľa vyrovnávajúci gól Realu do siete Chelsea.
debata

V utorkovom dueli na Štadióne Alfreda Di Stefana poslal hostí v 14. minúte do vedenia po individuálnej akcii Christian Pulišič, o štvrťhodinu neskôr vyrovnal Karim Benzema.

Odveta na Stamford Bridge je na programe 5. mája. V stredu sa hrá druhý semifinálový súboj medzi Parížom St. Germain a Manchestrom City.

Real Madrid – Chelsea Londýn 1:1 (1:1)
Góly: 29. Benzema – 14. Pulišič. Rozhodoval: Makkelie (Hol.), ŽK: Vinicius Junior, Kroos, Marcelo, Varane, Odriozola – Pulišič, bez divákov.
Real Madrid: Courtois – Militao, Varane, Nacho – Carvajal (77. Odriozola), Modrič, Casemiro, Kroos, Marcelo (77. Marco Asensio) – Benzema (90.+2 Rodrygo), Vinicius Junior (66. Hazard)
Chelsea: Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta (66. James), Kante, Jorginho, Chilwell – Pulišič (66. Ziyech), Werner (66. Havertz), Mou­nt

Chelsea dokázala v úvode otupiť ofenzívu súpera a sama v útoku nebezpečne hrozila. V 10. minúte sa individuálne presadil Mount, po jeho centri na zadnú žrď a hlavičkovom priťuknutí Pulišiča spálil obrovskú šancu Werner, ktorý zblízka trafil iba nohy brankára Courtoisa.

V 14. minúte to už hosťom vyšlo. Rüdiger poslal oblúčik za obranu na Pulišiča, ktorý sa nikým nenapádaný pohral s Courtoisom a zakončil do odkrytej brány.

Úradujúci španielsky majster, ktorý nastúpil už aj s uzdraveným Tonim Kroosom, sa dlho nevedel presadiť cez dobre organizovaný stred „modrých“.

Real Madrid, Chelsea FC Čítajte viac ONLINE: Real v prvom semifinále remizoval s Chelsea

Jeho ofenzívu naštartoval až v 23. minúte Benzema, ktorý to skúsil sám spoza šestnástky a jeho technická strela sa obtrela o ľavú tyč. Francúzsky kanonier sa dočkal o šesť minút neskôr, keď si po centri Marcela a hlavičkách Casemira a Militaa chrbtom k bráne spracoval loptu a z päťky ju nekompromisne napálil do siete – 1:1.

Na dažďom zmáčanom teréne sa však v prvom polčase lepšie pohybovali Londýnčania, smerom dopredu vedeli rýchlo zakombinovať a riadne „podkurovali“ dezorientovanej obrane Realu, v ktorej citeľne chýbal zranený dirigent Sergio Ramos.

V druhom dejstve sa tempo hry spomalilo. Rekordný 13-násobný európsky šampión si už dával väčší pozor na rýchle kontry hostí a snažil sa postupným útokom hľadať medzery v obrannom rozostavení súpera.

V 66. min poslal domáci tréner Zinedine Zidane na ihrisko Edena Hazarda, ktorý tak nastúpil proti svojmu bývalému klubu.

Belgický reprezentant sa snažil byť aktívny, striedania však v súhrne lepšie vyšli koučovi Chelsea Thomasovi Tuchelovi. Najmä Ziyech oživil hru hostí.

V 71. minúte si naviedol loptu na ľavej strane šestnástky okolo Militaa a Havertzovi chýbalo len pár krokov na to, aby ju v šestnástke Realu zasiahol.

V 79. min Ziyech z priameho kopu zakrútil loptu ponad múr k bližšej žrdi, ale Courtois bol pripravený. V závere stretnutia zaujali ešte tečovaná strela Kroosa a hlavička Varanea, skóre sa však už nezmenilo.

„The Blues“ tak ani v šiestom vystúpení v tejto sezóne LM na ihrisku súpera neprehrali a utvorili si sľubnú pozíciu pred odvetou, kde im bude stačiť k postupu aj bezgólová remíza.

Real natiahol sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na 18 zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Chelsea FC