Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bohatí ašpiranti čakajú na trofej. Uspejú individuality alebo tím?

Po krátkej, ale o to intenzívnejšej smršti, prišiel krehký zmier. Futbalová Superliga sa rozpadla v priebehu niekoľkých hodín, Liga majstrov zostáva najprestížnejšou súťažou.

28.04.2021 10:00
Neymar, Lucas Hernandez Foto: ,
Hviezda PSG Neymar (vľavo) uniká Lucasovi Hernandezovi z Bayernu.
debata

Dnes večer (od 21.00, prenos vysiela Orange Sport) pokračuje prvým semifinálovým duelom medzi parížskym Saint-Germain a Manchestrom City.

Priaznivci zhatili zajačie úmysly

Kým Manchester bol jedným z dvanástich signatárov Superligy, PSG túto pozvánku odmietol.

Pod Eiffelovou vežou sa im nepozdávala myšlienka uzatvorenej súťaže a ani princíp prehĺbenia finančných rozdielov medzi klubmi z najvyšších poschodí futbalovej pyramídy a tímami pod nimi.

„Ani mne sa ten nápad nepáčil. Nebol to premyslený ťah. Futbal sa hrá pre fanúšikov. Oni bohaté značky a ich zajačie úmysly roztrhali na kúsky. Futbal nie je len pre vyvolených. Ide o svetový fenomén,“ vraví expert Igor Demo.

UEFA si chce kluby stavajúce sa na zadné nohy udobriť novým formátom Ligy majstrov. Od sezóny 2024/25 bude v základnej časti namiesto 32 tímov 36 mužstiev, ktoré v skupine odohrajú až desať zápasov.

„Nepovažujem to za dobré riešenie. Zápasov je už teraz veľa. V 32-člennom formáte je to v poriadku. Rozšírenie prinesie viac negatív ako úžitku,“ tvrdí Demo.

Zaujímavé divadlo

Bývalý hráč Nitry, Slovana, PSV Eindhoven či Borussie Mönchengladbach sa na dnešný semifinálový boj dvoch ofenzívne ladených tímov teší.

Nemecko Futbal LM 1/4 Bayern PSG Čítajte viac Nemecké médiá sa pustili do Bayernu. PSG to schytal tiež

"PSG je nevyspytateľné mužstvo. Dokázalo to v súbojoch s Barcelonou i Bayernom Mníchov. Keď vyradíte takýchto gigantov, zaslúžite si zabojovať o finále. Neboli to bezchybné výkony, ale fakty nepustia. Dá sa povedať, že Paríž dvakrát využil rolu mužstva, ktoré nie je favoritom.

Rovnaká rovnica – hoci veľmi tesne – platí aj o súboji s Manchestrom," zamýšľa sa Demo. Niekdajší vynikajúci stredopoliar vidí medzi mužstvami jeden zásadný rozdiel.

„City má oveľa skúsenejšie a vyspelejšie mužstvo. Navyše aj širší káder. Paríž sa môže oprieť o väčšie individuality. Obe mužstvá čakajú na európsky úspech, bude to zaujímavé divadlo,“ dopĺňa.

Na papieri je francúzsko-anglická semifinálová dvojica veľmi vyrovnaná. Demo však má favorita.

"Paríž vo štvrťfinále s Bayernom ukázal svoje maximum v útoku a zraniteľnosť v obrane. To si tréner City Pep Guardiola určite všimol.

Má zohratejšie mužstvo, ktoré je silné aj v ofenzíve. Obe mužstvá sa rady prezentujú gólmi. Ak dôjde k prestrelke, viac to pocíti vzadu slabšie PSG.

Na základe toho predpokladám, že do finále sa prebojujú Guardiolovi zverenci. Opak by ma prekvapil," uzatvára Demo.

Bohatí ašpiranti z Paríža a Manchestru stále čakajú na európsku trofej. Ktorý z nich si vybojuje finálovú šancu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Paríž St. Germain