Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Absurdné! Real nemôžu vylúčiť z Ligy majstrov, tvrdí Zidane

Zinedine Zidane v pondelok odmietol výzvy vylúčiť jeho tím Real Madrid z tohtoročnej Ligy majstrov.

26.04.2021 14:57
Zinedine Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane.
debata (1)

Tréner španielskeho futbalového klubu uviedol, že vylúčiť Real z LM pre jeho účasť pri zakladaní európskej Superligy by bolo absurdné.

Španielski giganti Real, FC Barcelona a Atletico Madrid boli jednými z 12 hlavných európskych klubov, ktoré minulý týždeň zahájili založenie Superligy.

Prezident klubu Florentino Pérez trval na tom, že projekt by mohol pokračovať aj napriek tomu, že deväť z tímov odstúpilo do 72 hodín od prvého oznámenia.

Pred rozpadom ich plánov pohrozila Európska futbalová únia (UEFA) klubom, že budú niesť následky. Zidane uviedol, že akékoľvek úvahy o vylúčení z LM sú nezmyselné:

Superliga, Chelsea Čítajte viac ONLINE: Superliga podľa Péreza nie je mŕtva. Laporta: Existencia je nevyhnutná

„Už som na to odpovedal. Je absurdné si myslieť, že by sme nemohli byť v Lige majstrov. Myslím, že som sa vyjadril dosť jasne,“ citovala francúzskeho kouča agentúra AFP.

Real sa v tejto sezóne uchádza o rekordnú štrnástu trofej v najprestížnejšej klubovej súťaži, v prvom semifinále hostí v utorok FC Chelsea.

„Môj názor je, že chceme v budúcom roku vidieť Real Madrid v Lige majstrov. Musíme sa teraz sústrediť na náš zápas s Chelsea, pretože sa hovorí o rôznych veciach v súvislosti so Superligou. Musíme mať čisté hlavy,“ dodal Zidane.

Anfield Road Čítajte viac ONLINE: Štvordňová bublina spľasla. Superliga nebude, priznal šéf Juventusu
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane #Európska Superliga