Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Videl to ešte v Barcelone. Guardiolovým darom je odchovanec medzi legionármi

Najslávnejšiemu futbalovému zápasu medzi Realom Madrid a Barcelonou sa hovorí El Clásico. O dva týždne (27. apríla) a aj potom 5. mája sa v semifinále Ligy majstrov odohrajú dva zápasy "El Cashica".

15.04.2021 13:31
Phil Foden, Pep Guardiola Foto: ,
Phil Foden (vpravo) beží k trénerovi Manchestru City Pepovi Guardiolovi po góle proti Dortmundu.
debata

Pôjde o finálový boj medzi parížskym Saint-Germain a Manchestrom City. Keďže ani jeden z klubov nemá hlboko do vrecka, vznikol vtipný prívlastok od anglického cash (peniaze).

Zaujímavosťou je, že stredajší postup City cez Borussiu Dortmund (oba zápasy štvrťfinále skončili 2:1) zariadil jeho odchovanec Phil Foden. Strelil po jednom góle v oboch stretnutiach.

„Niečo také som naposledy videl v Barcelone. Jeho výkonnosť je o úroveň vyššia. Má sedemnásť, vyrástol v akadémii, miluje klub a je jeho fanúšikom. Phil je náš veľký dar,“ vravel kouč Manchestru Pep Guardiola na klubovej stránke v júli 2017.

Dnes dvadsaťročný Foden je jedným z mála hráčov širšieho kádra, ktorý prešiel všetkými kategóriami City a nikdy z nej neodišiel. Do okolia Etihad Stadium chodí od svojich štyroch rokov. Väčšinu jeho spoluhráčov tvoria skvele platení legionári.

„Vždy som tajne sníval, že si na našom štadióne zahrám v belasom drese. Znamená to pre mňa veľmi veľa. Dávam si postupné ciele a idem za nimi,“ vysvetlil Foden svoj vzťah ku klubu i životnú filozofiu.

Nenarušila ju ani obrovská zmena v živote anglického univerzála, ktorý je schopný hrať na krídlach i v strede poľa. V januári 2019 sa mu s dlhoročnou priateľkou narodil syn Ronnie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Phil Foden (@philfoden)

„Pôrod bol nádherný. Som typ, ktorý pred ostatnými nerád plače. Vypadla mi azda iba jedna slza. Keď som sa však vrátil domov, emócie ma prevalcovali. Plakal som ako dieťa,“ opísal Foden.

Do istej miery stále vyzerá ako nevinný chlapec. Z Fodena však rastie ikona klubu. Domáca a systematicky vychovávaná, nie hotová a dovezená za desiatky miliónov zo zahraničia.

Bude Foden schopný odlepiť z loga City nálepku umelého klubu?

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Borussia Dortmund #Phil Foden